Newsflash
Cultură

Frumoasă, talentată, inteligentă

de Candid STOICA - dec. 12 2017
Frumoasă, talentată, inteligentă
     A plecat spre stele o stea. A fost ca un trăznet, ca o lovitură de tun. Toată România a rămas consternată de uluitoarea veste. Televiziunile au început într-o viteză amețitoare să deruleze înregistrări cu activitatea extraordinară a octogenarei, demnă de Guiness Book: că a jucat sute de spectacole timp de 16 ani cu „Preșul“ de Ion Băieșu, și alte sute de spectacole timp de alți doisprezece ani cu „Pețitoarea” de Thornton Wilder, la Teatrul de Comedie. Că a fost prezentă în casele tuturor, ani de-a rândul, la toate revelioanele bucurându-ne de prezența ei.
     Ne veseleam întotdeauna când o vedeam, și ne-am mândrit că a jucat pe o mare scenă la Paris. Nu s-a sfiit să-și arate opțiunile politice, fiind, spre deosebire de mulți alții, întotdeauna alături de opoziție. Era frumoasă, veselă, frumoasă coz, isteață, inteligentă, frumoasă, talentată, zveltă ca o zvârlugă, frumoasă, dulce, acrișoară, elegantă, aducând în casele tuturor veselie și bună dispoziție.
     Și era… frumoasă… și, peste toate, muncitoare. Doamne, ce mai muncea, ce harnică era! N-avea liniște, dacă nu muncea, dacă nu lucra, dacă nu juca, dacă nu cânta. Doamne, ce sinceră era când juca! O minunăție de femeie… Și era și înțeleaptă. Te uitai la ea și te minunai că există. Și, peste toate, era o doamnă. Putea fi regină, prințesă, domniță. Putea fi o simplă femeie. Putea fi și o vivandieră care ar fi ținut piept la un escadron de soldați.
     Ne-a lăsat trăzniți. Ne-a făcut-o! Doar o vedeam zilnic pe mai toate canalele, prezentând Catena. Părea că va trăi veșnic. Nu ne așteptam să ne facă ea așa una. Ca ea nimeni nu era. Ce o să ne facem acum fără Stela Popescu, o stea care s-a ridicat la stele? Parafrazându-l pe G. Călinescu, putem scrie că poate vor trece zeci, sute de ani până când pământul românesc va rodi, va mai da la iveală o stea de dimensiunea și frumusețea Stelei Popescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe