Newsflash
Cultură

Filme premiate internaţional, în premieră în România

de Cristina GHIOCA - sept. 3 2021
Filme premiate internaţional, în premieră în România

Numeroase producţii internaţionale și românești vor putea fi vizionate la București, între 3 și 12 septembrie a.c., în cadrul Bucharest International Film Festival (BIFF).

Quo Vadis, Aida_Bucharest International Film FestivalEdiţia cu numărul 16 a BIFF va aduce în premieră mondială unele filme premiate la festivaluri internaţionale de prestigiu. Publicul va putea viziona producţii românești și străine în cele șapte secţiuni ale festivalului: competiţia oficială de lungmetraj; Panorama; Focus: Grecia; secţiunea istorică „100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României”; Programul Special Spania; Romanian Authors și Socially United in Cinema.

Secţiunea Panorama este dedicată filmelor recente ale unor autori consacraţi, precum Andrei Konchalovsky, Gaspar Noé, Pedro Almodóvar și alţii, filme care au fost premiate la festivaluri internaţionale, unele dintre ele fiind prezentate în premieră mondială pe durata BIFF.

Filmele din secţiunile „Panorama” și „Focus: Grecia” au fost selecţionate de Mirona Radu, manager de programe BIFF, și Dana Dimitriu Chelba, directorul BIFF. Între producţiile care vor fi prezentate se numără și „Quo Vadis, Aida?”, regia Jasmila Žbanić, câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional și nominalizat pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneţia în 2020.

ETICHETEBIFF

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe