Newsflash
Cultură

Filme nominalizate la Oscar în 2023 care vă fac să vă gândiți mai mult la sănătate

de Florentina Ionescu - feb. 7 2023
Filme nominalizate la Oscar în 2023 care vă fac să vă gândiți mai mult la sănătate

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc duminică, 12 martie 2023, la Dolby Theatre. Vor fi onorate filmele lansate în anul 2022.

Jurnaliștii de la The Edge au realizat o listă scurtă a filmelor de pe lista de nominalizări la Oscar (lista completă a nominalizărilor o găsiți aici: www.oscars.org/oscars/ceremonies/2023) în 2023 în care sunt prezentate acele pelicule care vă vor face să vă regândiți sănătatea sau să vă gândiți tot mai mult la sănătatea dumneavoastră. Trei filme nominalizate la Oscar au implicații profunde pentru corpul nostru și pentru felul în care trăim, se arată pe honehealth.com. 

filmul the whale
Filmul „The Whale”

Iată care sunt aceste trei pelicule care abordează diferite subiecte și nuanțe referitoare la corpul nostru și la prognosticurile pentru sănătate:

All the Beauty and the Bloodshed

Nominalizat la categoria „cel mai bun fim documentar”, filmul „All the Beauty and the Bloodshed” explorează dependența de opioide prin lentilele fascinante ale faimoasei fotografe Nan Goldin.

Regizorul acestui documentar, Laura Poitras, realizează un portret mai intim al fotografei Nan Goldin. Dar în părțile în care urmărește viața și cariera acesteia, precum și dependența, documentarul scoate la iveală motive de îngrijorare mai mari în contextul actual din America, al crizei opioidelor.

The Whale

Opiniile criticilor de film sunt amestecate când vinde vorba despre această dramă, adaptată după Samuel D. Hunter și regizată de Darren Aronofsky. Potrivit celor de la revista The Edge, Aronofsky petrece prea mult timp asupra corpului protagonistului filmului.

Charlie (interpretat de Brendan Fraser) este un profesor de limba engleză care, ca urmare a decesului iubitului său, ajunge să mănânce compulsiv, punându-și viața în pericol din cauza acestui obicei.

„Nu trebuie să suferi de obezitate morbidă pentru a recunoaște pericolele condiției lui Charlie, insuficiență cardiacă congestivă, despre care prietena lui asistentă medicală (fermecătoarea Hong Chau, de asemenea nominalizată pentru un premiu Oscar) îi spune că îl va ucide dacă nu va merge la spital”, arată analiza jurnaliștilor.

Living

Intriga filmului „Living” este extrem de simplă: Bill Nighy este domnul Rodney Williams. Acestuia i se spune într-o zi că mai are doar câteva luni de trăit.

Diagnosticul său este lăsat a fi vag mare parte din film, dar mai târziu personajul îi spune altui personaj că el are „un cancer”, făcând un gest spre trunchiul său. Boala exactă de care acesta sufer nu este la fel de importantă pe cât este modul în care aceasta îl împinge să regândească complet viața sa, atât cât i-a mai rămas din ea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe