Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Fiinţa omului, regalitatea firii

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 8 aprilie 2011

   Regală a fost atmosfera în foaierul Teatrului Naţional de Operetă din Capitală, la 24 martie a.c., cu prilejul vernisajului expoziţiei de fotografie şi al lansării albumului „Royal Fashion“. Acesta e titlul unui recent spectacol realizat de Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric“, în colaborare cu Teatrul de Operetă „Ion Dacian“, o parabolă inedită despre monarhie şi putere. În album găsim fotografii de la repetiţii, din spectacol, de modă – cu creaţiile Doinei Levintza care apar în spectacol şi imagini de arhivă cu membrii familiei regale româneşti. (...)

   Regală a fost atmosfera în foaierul Teatrului Naţional de Operetă din Capitală, la 24 martie a.c., cu prilejul vernisajului expoziţiei de fotografie şi al lansării albumului „Royal Fashion“. Acesta e titlul unui recent spectacol realizat de Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric“, în colaborare cu Teatrul de Operetă „Ion Dacian“, o parabolă inedită despre monarhie şi putere. În album găsim fotografii de la repetiţii, din spectacol, de modă – cu creaţiile Doinei Levintza care apar în spectacol şi imagini de arhivă cu membrii familiei regale româneşti.
   Artistul fotograf japonez Tomoaki Monoda, stabilit din 2006 la Bucureşti, a realizat în timpul repetiţiilor (martie – mai 2010) şi al reprezentaţiilor spectacolului peste 30.000 de fotografii, din care a selectat 24 pentru expoziţie şi aproape o sută pentru album. Ele surprind dialogurile dintre interpreţii dansatori şi actori, dintre regizorul-actor Dan Puric şi coregraful-dansator Traian Vlaş, travaliul creaţiei, aspiraţia spre perfecţiune a protagoniştilor.
   Maestrul Dan Puric mărturisea: „Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălţător al calităţii. Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime. În termenii vieţii, femeia pe care o iubim este regina noastră. Ea ne-nalţă dincolo de obişnuitul trăit până s-o cunoaştem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea deci nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreţi, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii, cu statutul de fiinţă“.
   La eveniment au participat alteţele lor regale principesa Margareta şi principele Radu, echipa care a realizat spectacolul „Royal Fashion“, personalităţi ale culturii şi vieţii publice româneşti.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.