Newsflash
Cultură

Expozitiv versus discursiv

de Dr. Al. T. - ian. 29 2010
Expozitiv versus discursiv

O schimbare „dictatorială“ s-a produs în formele de expunere ale informaţiei medicale. Locul prelegerilor l-au luat proiectările de slide-uri în care autorii nu mai conferenţiază, ci indică şi explică. Acest tip formal de comunicare a părăsit sălile de congres şi a pătruns şi în tipărituri medicale. (...)

EP3OS – Ghidul de referinţă european în rinosinuzită şi polipoză nazală 2007 (Ediţia în limba română, 2009) este editat în acelaşi fel şi cuprinde: Definiţia rinosinuzitei şi a polipozei nazale; Schema de management bazată pe dovezi pentru adulţii cu rinosinuzită acută; Schema de management bazată pe dovezi pentru adulţii cu rinosinuzită cronică cu sau fără polipoză nazală; Schema de management bazată pe dovezi în terapia pediatrică. Ediţia în limba română este tradusă de dnii prof. dr. Marcel Cosgarea – preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Funcţională Endoscopică Rinusală şi şeful Clinicii ORL din cadrul UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca, şi dr. Iuliu Cătănă – medic rezident, Clinica ORL – UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca, cu acordul dnei prof. dr. Wystke Fokkens, Departamentul de Otorinolaringologie al Centrului Medical din Amsterdam, preşedinte coordonator al EP3OS.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe