Newsflash
Cultură

Evenimente culturale 15 februarie-5 martie

de Florentina Ionescu - feb. 11 2022
Evenimente culturale 15 februarie-5 martie

Pentru săptămânile următoare v-am pregătit o selecție de evenimente, printre care recomandări de filme și de spectacole de teatru, precum și expoziții și o licitație de autografe semnate olograf.

Film. „Miracol” a avut premiera în România în 4 februarie. Pelicula spune povestea tinerei călugărițe novice Cristina Tofan, care pleacă dintr-o mănăstire izolată pentru a merge la spitalul din orașul vecin. Detalii despre cinematografele în care rulează, pe cinemagia.ro.

Spectacol de teatru. Sâmbătă, 26 februarie, de la ora 16:00 și de la ora 19:00, la Sala Rapsodia a Teatrului Avangardia puteți vedea spectacolul „Demnitate”. Distribuție: Marius Manole și Șerban Pavlu. Regia este semnată de Ignasi Vidal. Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilet.ro.

Animație. Filmul de animație „Belle” a avut premiera în țara noastă în 4 februarie. Animația redă povestea unei fete timide din Japonia. Într-o zi, ea decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste cinci miliarde de membri. Pe cinemagia.ro găsiți detalii despre cinematografele în care rulează.

Licitație. Până marți, 15 februarie, o colecție de carte rară, manuscrise și autografe semnate olograf poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță din București. Tot până marți, pentru piesele de colecție pot fi plasate oferte scrise online sau fizic la sediul Artmark și licitate în ziua evenimentului. Pentru a participa, este necesar să folosiți un cont online deschis pe artmark.ro.

Expoziție. Din 16 februarie, la Palatul Suțu din Capitală puteți vizita expoziția „Balcic, școala de pictură de la malul mării”. Vor fi expuse în premieră șase lucrări de grafică din colecția de grafică a Pinacotecii București și două lucrări de pictură. Detalii pe muzeulbucurestiului.ro.

Carte. Joi, 17 februarie, de la ora 19:30, Humanitas vă invită la o întâlnire online cu Mircea Cărtărescu, Mihaela Miroiu și Radu Vancu despre „Lemnul strâmb al omenirii. Capitole din istoria ideilor”, cartea lui Sir Isaiah Berlin și apărută recent la această editură.

Comedie. Sâmbătă, 5 martie, de la ora 16:00 și de la ora 19:00, Teatrul Avangardia vă invită la comedia „Alex și Morris”. Este o poveste despre prietenie, singurătate și nevoia de a împărtăși cu cineva tristețile. Distribuție: Cristi Iacob, Alexandru Conovaru și Ștefana Samfira.

Alex si Morris

Expoziție. Până la 20 martie puteți vizita expoziția „Carte rară din epoca domniilor fanariote”, la Palatul Suțu din București. Organizatorii vă propun o privire retrospectivă asupra realizărilor culturale ale acestei controversate epoci din perspectiva cărții și tiparului. Detalii pe muzeulbucurestiului.ro.

Citiți și: Evenimente culturale 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe