De câţiva ani, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia şi-a diversificat „oferta“ prin organizarea unor manifestări de mare succes, cu un ecou aparte în rândul publicului italian şi al mass-media din Peninsulă. Anul acesta, directorul ad interim Monica Joiţa, Mihai Stan şi toţi ceilalţi membri ai echipei ce activează în acel centru de prestigiu s-au depăşit pe ei înşişi, propunând numeroase proiecte „în premieră“, cu o cotă de interes absolut remarcabilă.  (...)"> Enescu la Veneţia - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Enescu la Veneţia

de Anca FLOREA - mar. 11 2011
Enescu la Veneţia

   De câţiva ani, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia şi-a diversificat „oferta“ prin organizarea unor manifestări de mare succes, cu un ecou aparte în rândul publicului italian şi al mass-media din Peninsulă. Anul acesta, directorul ad interim Monica Joiţa, Mihai Stan şi toţi ceilalţi membri ai echipei ce activează în acel centru de prestigiu s-au depăşit pe ei înşişi, propunând numeroase proiecte „în premieră“, cu o cotă de interes absolut remarcabilă.  (...)

   De câţiva ani, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia şi-a diversificat „oferta“ prin organizarea unor manifestări de mare succes, cu un ecou aparte în rândul publicului italian şi al mass-media din Peninsulă. Anul acesta, directorul ad interim Monica Joiţa, Mihai Stan şi toţi ceilalţi membri ai echipei ce activează în acel centru de prestigiu s-au depăşit pe ei înşişi, propunând numeroase proiecte „în premieră“, cu o cotă de interes absolut remarcabilă. Iar unul dintre cele mai importante este primul turneu „Enescu în Italia“, onorând cei 130 de ani trecuţi de la naşterea muzicianului român. Anvergura evenimentului a fost subliniată, încă de la debut, prin dorinţa de a colabora cu Muzeul „George Enescu“ de la Bucureşti şi de a prezenta Festivalul „Enescu“ prin intermediul Artexim, dar şi printr-o primă întâlnire în cadrul Conservatorului veneţian, unde s-a intenţionat punctarea unor elemente din viaţa şi creaţia lui Enescu (Laura Manolache, director al Muzeului) sau a reperelor din festival, cu referire la ediţia XX, ce va avea loc în luna septembrie (Alexandra Şolea). A atras atenţia analiza făcută de dr. Ioana Croitoru asupra Capriciilor de Paganini, pentru care Enescu a compus acompaniamentul pianistic, ultimul dintre acestea fiind interpretat apoi de violonistul Gabriel Croitoru alături de pianistul Karim Said. Reputatul nostru solist a oferit şi secvenţa Lăutarul din suita Impresii din copilărie, facilitându-le astfel studenţilor (poate şi profesorilor) un prim contact cu muzica Maestrului, ceea ce în fond se urmărea prin programarea acelei întâlniri. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe