Newsflash
Cultură

Filmul „Colectiv” pornește în caravană națională

de Dorina Novac - feb. 17 2020
Filmul „Colectiv” pornește în caravană națională

Echipa filmului „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, organizează, timp de două săptămâni, o serie de întâlniri și dezbateri cu publicul din 12 orașe din România. Prima vizionare este pe 18 februarie, la cinema "Florin Piersic" din Cluj-Napoca.

Timp de două săptămâni, realizatorii și protagoniștii filmului se vor întâlni cu publicul din Cluj, Sibiu, Timișoara, Craiova, Sfântu Gheorghe, Brașov, București, Iași, Galați, Constanța, Piatra Neamț și Bacău.

Potrivit unui comunicat de presă, caravana pornește marți, 18 februarie, cu două proiecții consecutive la Cinema Florin Piersic” din Cluj Napoca și continuă în alte 11 orașe din țară.

Producția oferă în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe.

colectiv film

Filmul urmărește jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului, dezvăluind fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

„Eram conștient că, într-o zi, propria mea viață ar putea fi afectată de o situație similară, aveam nevoie să înțeleg mai mult, să sondez mai adânc, să mă întind și să încerc să filmez ceea ce rămânea bine ascuns. Am decis organic să-i urmăresc pe cei foarte puțini care se îndoiau la rândul lor de versiunea oficială a evenimentelor. Cei care puneau întrebările neașteptate și totuși simple...”, a declarat regizorul Alexander Nanau.

Filmul „colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului.

MirelaTolo300dpi
Ziariștii Mirela Neag și Cătălin Tolontan

 

Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală, informează sursa citată.

Filmul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, va rula în peste 60 de cinematografe din România, începând cu data de 28 februarie.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe