Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Drumul spre casă

Viața Medicală
Paula ROMANESCU vineri, 18 iunie 2010

    Trăind pentru artă cu firescul cu care pasărea cântă în crângul înverzit, pictoriţa Maria Candrea Ionescu (n. 1927) ştie că, fără truda de fiecare zi, crângurile sale n-ar cunoaşte culorile cântătoare din jar de amurguri, din umbrele albastre de frunziş, din unduirea ierbii sub vântul din poieni şi, că fără bucuria de a descoperi acel ceva indicabil din privirea omenească pe care mai apoi să-l „înscrie“ în albul pânzei, ca timpul să uite să mai treacă, nici portretele sale n-ar avea măsură de netrecere întru lumina tainei. (...)

    Recenta expoziţie de la Cercul Militar Naţional – Sala Rondă (mai 2010) a fost o revelaţie. Peisajele sale, florile, portretele, Balcicul cel de stranie, solară şi regală poveste românească, au alcătuit un tot simbolic în care nu ne-am fi mirat deloc de-am fi auzit cu sufletul tulburătorul cânt al poetului basarabean Grigore Vieru: „Casa bătrânească nu se vinde“. Şi, cum să vinzi pridvorul înflorit al casei care ţi-a vegheat paşii dintâi pe treptele tocite de paşii bunilor străbunilor mutaţi în umbră? Gândită cu inima (fiindcă şi blestemata asta ştie să raţioneze în legea ei!), expoziţia Mariei Candrea Ionescu s-a constituit într-un omagiu adus vetrei părinteşti, satului, oamenilor fără de care sensul vorbei acasă ar fi cu totul golit de conţinut. Între toate lucrările, Portretul mamei este lumina în jurul căreia gravitează micul mare univers de crânguri, pajişti, floare şi zidiri. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.