Newsflash
Cultură

Drama medicală „Doc – În mâinile tale” din 8 aprilie, pe AXN

de Dorina Novac - apr. 5 2021
Drama medicală „Doc – În mâinile tale” din 8 aprilie, pe AXN

Noul serial „Doc – În mâinile tale”, care a cucerit Italia, poate fi văzut din 8 aprilie, de la ora 22:00, pe AXN.

Serialul este inspirat din povestea reală a doctorului Pierdante Piccioni, care și-a pierdut memoria ultimilor doisprezece ani în urma unui accident și care este cunoscut în Italia ca „doctorul Amnezie”. Acesta interpretează rolul unui pacient în episodul doi.

Doc In mainile tale AXN

Pe lângă călătoria interioară a personajului central și complexitatea vieții dintr-un spital, fiecare episod va prezenta cazuri clinice dificile, pe care protagoniștii serialului le vor putea rezolva apelând nu doar la cunoștințele lor medicale, ci și la discuții mai profunde cu pacienții, unde vor descoperi elemente din viața privată (secrete uitate sau neglijate) care îi vor conduce către diagnosticul corect.

„Doctorul Andrea Fanti (Luca Argentero) este unul dintre cei mai buni medici interniști din Italia, autoritar și încrezător, dar care are o relație impersonală, chiar detașată, față de pacienții săi. În urma unui traumatism cranian, supraviețuiește, dar își pierde amintirea ultimilor doisprezece ani din viață. Fără amintiri, Andrea se trezește într-o lume necunoscută în care cei dragi au devenit brusc străini, relațiile noi sunt uitate și triumfurile sale medicale sunt aproape pierdute. Spitalul este singurul loc în care se simte cu adevărat acasă și unde va trebui să își reconstruiască viața întâi ca pacient, apoi ca soț, tată și, în cele din urmă, ca medic”, potrivit unui comunicat.

Matilde Gioli (The Human Capital) o interpretează pe Giulia Giordano, mâna dreaptă a doctorului Fanti și actuala sa parteneră, relația lor fiind un secret pentru cei din spital.

Sara Lazzaro (The Young Pope) este Agnese Tiberi, directorul medical al spitalului și fosta soție a personajului principal.

Odată ce acesta își pierde memoria ultimilor doisprezece ani, viețile celor două femei sunt date peste cap – Giulia devine din iubită și persoana de încredere o necunoscută, în timp ce Agnese se vede nevoită să îi explice fostului soț, care este încă îndrăgostit de ea, motivele despărțirii, dar și ce s-a întâmplat cu cei doi copii – Mattia și Carolina.

Gianmarco Saurino, Simona Tabasco, Pierpaolo Spollon și Alberto Malanchino completează distribuția serialului, fiind foștii rezidenți ai doctorului Fanti și, totodată, actualii săi colegi.

Raffaele Esposito îl interpretează pe Marco Sardoni, înlocuitorul lui Fanti la conducerea secției.

Doc In mainile tale AXN 5

Premiera globală a serialului a avut loc în 2020, în Italia, pe Rai 1, și a fost extrem de bine primită de publicul din peninsulă, serialul fiind reînnoit pentru sezonul doi. Aceleași reacții pozitive le-au avut și telespectatorii din Franța, Spania sau Portugalia.

„Doc – În mâinile tale” este produs de Luxe Vide, producători executivi fiind Jan Michelini (Devils, Medici), Daniele Passani (Medici) și Corrado Trionfera (Medici).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe