Newsflash
Cultură

Documentar: poveștile bucatelor de pe masa de Sărbători

de Florentina Ionescu - nov. 26 2021
Documentar: poveștile bucatelor de pe masa de Sărbători

„Istoria în bucate” este unul dintre documentarele pe care le puteți vedea în acest sezon la History Channel.

Pentru pofticioși și pentru gurmanzi, canalul History pregătește în luna decembrie un „platou” cu documentare și seriale, printre care și o producție despre poveștile din spatele bucatelor de pe masa de Sărbători.

„Istoria în bucate” începe din 3 decembrie și poate fi vizionat în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 22:00, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției.

În luna decembrie, History Channel vine cu delicii de sezon. „Istoria în bucate” este o serie specială de documentare care dezvăluie gustul istoriei. Descoperiți poveștile care se ascund în spatele bucatelor de pe masa de sărbători, ascuțiți-vă cuțitele cu cei mai pricepuți măcelari și faceți o incursiune în istoria giganților industriei alimentare care au revoluționat mâncarea și au schimbat lumea. 

istoria in bucate documentare la history channel

„Minuni moderne” începe din 3 decembrie, vinerea, de la ora 22:00.

Vreți să aflați cum sunt produse prăjiturile cu răvaș, ciocolata, brânzeturile sau înghețata? De la linii de producție uriașe din fabrici cu mașinării „coregrafiate” cu experiență care creează mii de produse pe minut, până la magazine mai mici, deținute la nivel local, care se bazează pe munca asiduă și pe cunoștințe antreprenoriale pentru a-și produce marfa, ingeniozitatea americană vine în toate dimensiunile.

În această serie originală marca History Channel care le va încânta ochii și papilele gustative tuturor gurmanzilor, expertul culinar Adam Richman străbate America în lung și în lat pentru a afla cum se fabrică mâncarea, dezvăluind procesele care stau la baza unora dintre cele mai iubite mâncăruri americane.

„Războaiele Cola” începe de sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 22:00 EET. 

Pe parcursul a două ore, documentarul urmărește îndeaproape rivalitatea îndelungată și feroce dintre faimoasele branduri Coca-Cola și Pepsi, centrată pe dezastrul de marketing din 1985, când Coca-Cola a dezvăluit „New Coke”.

Timp de aproape o sută de ani, Coca-Cola a fost liderul incontestabil al industriei globale de băuturi carbogazoase de miliarde de dolari, în timp ce Pepsi ocupa locul al doilea, atacându-și competitorul cu campanii publicitare cât se poate de inovative. Dar în 1985, într-o întorsătură mai ciudată decât ficțiunea, directorii Coca-Cola au luat o decizie atât de îndrăzneață ce i-a uimit atât pe angajații ambelor companii, cât și pe consumatori: au schimbat formula celei mai populare băuturi de pe planetă.

„The Butcher: Întrecerea măcelarilor” începe din 11 decembrie, poate fi vizionat sâmbăta, de la ora 22:00. 

De-a lungul istoriei, meseria de măcelar a fost considerată una de bază în lupta pentru supraviețuire. În civilizațiile timpurii, când erau des întâlnite situațiile de îmbolnăvire provocate de calitatea alimentației, măcelarii se asigurau că porționarea și pregătirea cărnii era realizată corect. Apoi, de-a lungul secolelor, măcelarii au devenit parte esențială din structura fiecărui oraș din America.

Serialul „The Butcher: Întrecerea măcelarilor” prezintă o întrecere a celor mai buni maeștri ai artei măcelăriei, 4 profesioniști care își aduc cuțitele ascuțite și aptitudinile într-o competiție inedită, cu o miză care crește de la etapă la etapă. 

În fiecare episod al serialului, măcelarii sunt supuși unor provocări care îi motivează să își dezvăluie toate aptitudinile, strategiile și tehnicile de tăiere a cărnii. 

Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea – Puteți vedea episoade noi din 5 decembrie, duminica, de la ora 22:00. 

Serialul documentar „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” surprinde poveștile unor branduri vizionare, care au transformat complet sectorul alimentar american. Acestea au contribuit decisiv la modul în care Statele Unite ale Americii au pus bazele unei industrii alimentare revoluționare.

După Războiul Civil a avut loc o revoluție condusă de antreprenori cu perspectivă, care au forțat limitele inventivității și au fondat afaceri care au schimbat această industrie. 

Pe măsură ce o nouă eră consumeristă se întrezărea, acești antreprenori și-au asumat riscuri și au lansat business-uri care au implicat tehnologii inovatoare pentru acea perioadă, redefinind sectorul alimentar, dar mai mult decât atât, obiceiurile alimentare ale întregii planete.

Documentarul „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” este o punere în scenă a unor momente cheie din evoluția acestor magnați din sectorul alimentar, rivalitățile dintre aceștia, dar și modul în care au salvat economia americană. Nume precum Will Kellogg, Henry Heinz, Milton S. Hershey, frații McDonald sau frații Mars au ajuns să construiască imperii in domeniu, au ajutat la câștigarea Războaielor Mondiale și au schimbat peisajul american pentru totdeauna.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe