Newsflash
Cultură

DIN NOU, DESPRE VACCINURI

de Dr. Cătălina PANAITESCU - feb. 19 2010
DIN NOU, DESPRE VACCINURI

   BRITISH MEDICAL JOURNAL, ediţia în limba română, propune în ultimul număr apărut anul trecut (volum 16/decembrie 2009) două subiecte actuale privind vaccinarea anti-HPV, respectiv împotriva gripei porcine. Este necesară vaccinarea anti-HPV a bărbaţilor? se întreabă autorii editorialului omonim, pornind de la aprobarea Food and Drug Administration (FDA – Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA) de a utiliza vaccinul anti-Papiloma virus uman (HPV) cvadrivalent, cu acţiune împotriva tipurilor 6, 11, 16 şi 18 ale HPV, în cazul bărbaţilor cu vârste între 9 şi 26 de ani. Scopul ar fi prevenirea dezvoltărilor vegetaţiilor veneriene (condyloma acuminata). (...)

   Având în vedere panta ascendentă a costurilor din sănătate, orice intervenţie preventivă este apreciată, imediat după siguranţă, prin prisma raportului cost/eficienţă. Aflăm astfel că o intervenţie poate fi considerată rentabilă economic, dacă ea nu depăşeşte pragul financiar de 100.000 de dolari. Rezultatele studiilor efectuate în acest sens arată că includerea pe scară largă a bărbaţilor într-un program de vaccinare anti-HPV nu reprezintă în momentul de faţă o opţiune şi că cea mai bună strategie rămâne vaccinarea populaţiei feminine aflate în perioada prepubertară. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe