Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Despre SIDA

Viața Medicală
Dr. M. M. vineri, 2 aprilie 2010

   Doctorul în ştiinţe medicale Oana Elena Ancuşa, medic specialist în boli interne şi asistent universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, nu e, cu VIRUSUL HIV ŞI IMUNODEFICIENŢ A UMANĂ (Ed. Eurostampa, Timişoara, 2009), la prima carte pe care o scrie. „În anul 1988 am publicat lucrarea «SIDA şi societatea umană». Prin rândurile cărţii am solicitat o mobilizare amplă şi responsabilă a factorilor de decizie ai societăţii umane. Spre regretul meu, până azi nimic nu s-a schimbat. Cu o speranţă mai optimistă, pentru aceste motive revin“. Afirmaţia pesimistă din această precizare a autoarei nu ni se pare îndreptăţită, în baza unor informaţii cunoscute. Doar se afirmă că „lupta contra SIDA nu are susţinere“, fără o argumentaţie solidă, ori cu enunţul eminamente emoţional şi excesiv de „liric“ din primul capitol „Flacăra zilei de luptă contra HIV şi SIDA s-a stins pentru români în ziua aprinderii“, nu ni se pare suficient pentru a se demonstra blocajul în privinţa prevenţiei şi combaterii maladiei. (...)
 

Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC