Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Deschidere de stagiune în pandemie

Viața Medicală
Candid STOICA vineri, 16 octombrie 2020

Marele eveniment al acestui început de stagiune a fost Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a 28-a ediţie.

După aproximativ șapte luni de izolare, teatrelor li s-a permis să prezinte spectacole în condiţii cu totul și cu totul speciale, cum ar fi în tot felul de grădini improvizate. Marele eveniment al acestui început de stagiune a fost Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a 28-a ediţie.

Evenimentul a avut loc la Craiova, într-un spaţiu deosebit, în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”. Peste 250 de artiști, profesioniști din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral, au participat la evenimentul festiv.

Premiul pentru cel mai bun debut a fost obţinut de Andrei Chifu, pentru rolul din „Casa de pe graniţă” de Slawomir Mrozek, un spectacol de Ada Lupu Hausvater, al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timișoara.

andrei chifu

Cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Anca Hanu, pentru rolul Chiritza Bârzoi din „Chiritza în concert”, un spectacol concert de Ada Milea, pus în scenă la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, pentru care a obţinut și premiul pentru cel mai bun spectacol.

anca-hanu-BUNa

La rândul său, Lucian Ionescu a obţinut premiul pentru cel mai bun actor în rol principal. El a fost recompensat pentru interpretarea personajului Gomez Addams din spectacolul „Familia Addams” (regia, coregrafia și costumele realizate de Răzvan Mazilu), jucat la Teatrul Excelsior din București.

Lucian Ionescu

Piesa „ Hamlet” (adaptare radiofonică și regie artistică semnate de Mihai Lungeanu), o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, a obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol radiofonic, în timp ce „Scrisoare
către un prieten și înapoi către ţară-Manifest” de Ruxandra Cesereanu (regia Cornel Mihalache, producţie a Societăţii Române de Televiziune) a obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru TV.

Cristina Milea a obţinut premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru spectacolul „Legături primejdioase” de Christopher Hampton, o adaptare a romanului cu același nume, scris de Choderlos de Laclos. Spectacolul
aparţine Teatrului Mic din București și a fost regizat de Cristi Juncu.

Premiul pentru cea mai bună regie i-a fost acordat lui Eugen Jebeleanu, pentru piesa „Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba”, realizată de ARCUB în coproducţie cu Compagnie des Ogres, după un text de Yann Verburgh.

Actorii Rodica Mandache, Mircea Rusu și scenograful Constantin Ciubotariu au fost recompensaţi pentru întreaga activitate, iar Festivalul Naţional de Teatru a obţinut Premiul de excelenţă al Galei UNITER, pentru calitatea excepţională a ultimelor șase ediţii, conduse de Marina Constantinescu.

Etichete: gala uniter premii teatru chiritza bârzoi anca hanu andrei chifu lucian ionescu Hamlet


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.