Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

De la „supereroi“ la abordul minim invaziv

   (...) Datorită neuronavigaţiei, introduse curent în abordurile neurochirurgicale, s-au conturat metode de intervenţie neurochirurgicală cât mai anatomice, fără lezarea structurilor neurale şi vasculare. De la perioada „supereroică“, de excizie a tumorilor intracraniene prin operaţii extrem de complexe şi delabrante, s-a trecut treptat la operaţii minim invazive, pentru a nu leza structurile majore neurale. De altfel, neuroendoscopia joacă un rol important în deschiderea căilor lichidiene din hidrocefaliile obstructive şi în obţinerea de biopsii de la nivelul pereţilor ventriculari. (...)
 

   (...) Datorită neuronavigaţiei, introduse curent în abordurile neurochirurgicale, s-au conturat metode de intervenţie neurochirurgicală cât mai anatomice, fără lezarea structurilor neurale şi vasculare. De la perioada „supereroică“, de excizie a tumorilor intracraniene prin operaţii extrem de complexe şi delabrante, s-a trecut treptat la operaţii minim invazive, pentru a nu leza structurile majore neurale. De altfel, neuroendoscopia joacă un rol important în deschiderea căilor lichidiene din hidrocefaliile obstructive şi în obţinerea de biopsii de la nivelul pereţilor ventriculari.
   În aceste condiţii, apariţia monografiei ACTUALITĂŢI ÎN TUMORILE INTRACRANIENE (coordonatori: prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea şi dr. Ştefan Mircea Iencean) devine perfect justificată, în concordanţă cu întreaga paletă de cunoştinţe acumulate pe plan internaţional. Deloc întâmplător, câteva capitole importante sunt dedicate patologiei moleculare şi genetice în tumorile cerebrale primare.
   Autorii aduc în discuţie clasificări moderne în tumorile cerebrale şi aprofundează morfopatologia actuală din aceste leziuni. Principiile de tratament modern sunt dezbătute separat, după prezentarea simptomatologiei şi a explorărilor paraclinice.
   Un capitol vast este rezervat adenomului hipofizar, întrucât în aceste leziuni există o interferenţă endocrină, oftalmologică şi neurochirurgicală, cu noi linii de deschidere, mai ales terapeutice, în viitor. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.