Newsflash
Cultură

De la magician la fantezie

de Demostene ŞOFRON - iul. 31 2017
De la magician la fantezie
     Anul 2017 propune o nouă și incitantă poveste la Festivalul Untold de la Cluj-Napoca, intitulată Real Life Fantasy, după ce anul trecut a fost rezervat unei prezențe milenare, deținătorul unei forțe supranaturale – Magicianul. Anul acesta, festivalul se va desfășura în perioada 3–6 august pe mai multe scene de pe Cluj Arena. Acestea vor ascunde lumi unice din punct de vedere artistic, care așteaptă să fie descoperite: Mainstage, Galaxy, Alchemy, Elements, Daydreaming, Forest, Summerhouse, Origin. Vor intra în scenă prințese, zâne, alchimiști, vrăjitori, druizi, fiecare în parte având roluri anume, indiferent de specie, talie, culoare, obiceiuri sau tradiții.
     Sunt recreate, pentru patru zile și patru nopți, două lumi, una văzută și alta nevăzută. Pe scene vor urca peste 200 de invitați din toate colțurile lumii, mulți dintre ei nume foarte cunoscute ale lumii muzicale electronice, staruri precum: Afrojack (Olanda), Armin van Buuren (Olanda), Dmitri Vegas & Like Mike (Belgia), Hardwell și Martin Garrix (Olanda), Steve Aoki (Statele Unite) sau Ellie Goulding (Marea Britanie). Ellie Goulding, de exemplu, este celebră pentru hitul „Love Me Like You Do”, de pe coloana sonoră a filmului „50 Shades of Grey” și a concertat la nunta regală a Prințului Harry și a ducesei Catherine Middleton.
     Invitat special anul acesta este Marshmello, un artist a cărui identitate nu a fost cunoscută mult timp, acesta apărând pe scenă mascat. După numeroase speculații, se înclină spre o singură variantă, cea a DJ-ului american Chris Comstock, cunoscut ca Dotcom. Cea mai tânără solistă este britanica Jasmine Thomson (născută în anul 2000, la Londra), care și-a început cariera artistică la vârsta de 10 ani.
     La ediția de anul acesta (a treia) a festivalului Untold, România este prezentă cu DJ Vasile (pe numele său Lucian Stan, de la București), Vlad Caia, Danaga (Daniel Aga, Cluj), Nusha (București), Mariana Preda (Dragodana, Dâmbovița), JazzyBIT (Timișoara), trupele Gabriel IXEA, Essential Notes, Golan (București) ș.a.
     Dincolo de orice speculații, muzica electronică este una a ritmurilor, nuanțelor, cu o mare varietate a genurilor încorporate. Vorbim, așadar, despre techno, drum & bass, breakbeat, chillout (cu tempo lent), dub, dubstep (linii de bass intense, cu schimbări rapide de ritm), electro house, hardcore techno, trance (Armin van Buuren este unul dintre artiștii care cultivă acest gen), ambient, acid jazz (combinație de jazz, funk, hip-hop), illbient (termen inventat de DJ Olive – este muzica artiștilor comunității cartierului Williamsburg, Brooklyn, New York), krautrock (cu origini stilistice în experimental rock).
     Electric Castle (Bonțida, Cluj, 12–16 iulie) și Neversea (Constanța, 7–9 iulie) au fost etapele de încălzire pentru Untold, la care sunt așteptați peste 300.000 de spectatori, iubitori ai muzicii electronice din țară și de peste hotare (cele cinci continente vor fi din nou bine și chiar foarte bine reprezentate).

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe