Newsflash
Cultură

Cursuri de măiestrie cu muzicieni internaționali

de Anca FLOREA - iul. 19 2017
Cursuri de măiestrie cu muzicieni internaționali
     În plină vară, mereu efervescent și dornic să aducă în fața publicului producții originale și „altfel”, balerinul și coregraful Răzvan Mazilu a participat, la 4 iulie, la premiera musicalului „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” de Lee Hall, inspirat de romanul „Sopranele” de Alan Werner. Premiera mondială a avut loc la Edinburgh și se pare că succesul a fost deosebit, fiind prezentat apoi și la Londra, și recompensat și cu Premiul „Laurence Olivier”.
     Tradus și adaptat de Carmen Stanciu, musicalul a fost montat, acum, la Teatrul „Excelsior”, în scenografia semnată de Romana Țopescu și Dragoș Trăistaru, light design Alin Popa, selecția muzicală aparținându-i lui Răzvan Mazilu în colaborare cu Lucian Vlădescu, cel care a realizat și orchestrația și adaptarea muzicală. Distribuția este alcătuită doar din actrițe, pentru că subiectul pornește de la povestea unor eleve dintr-o școală catolică ce participă la un concurs coral desfășurat la Edinburgh, prilej pentru experiențe neașteptate și tumul­tuoase.
     După cum menționează comunicatul oficial, două dintre actrițe au fost laureate la ediția de anul trecut a Audiției naționale de la Universitate Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), competiție derulată cu sprijinul Centrului Cultural al Municipiului București (ARCUB). Astfel, Răzvan Mazilu le-a ales pe Oana Pușcatu (în rolul Kylah) și Daniela Tocari (Manda), jucând alături de Alina Petrică (Orla), Meda Topârceanu (Chell), Aylin Cadîr sau Ioana Mărcoiu (Kay), Ana-Bianca Popescu (Fionnula). Tinerele joacă, dansează, dar și cântă, fiind acompaniate de un ansamblu restrâns – Adina Cocârgeanu și Andreea Archip (pian), Imola Tamaș (percuție), Dana Georgescu (chitară bas). O incursiune într-o lume aparte, extrem de ofertantă pentu regizorul-coregraf și pentru interprete deopotrivă, dar și pentru spectatorii care au asistat la premiera din 4 iulie, apoi la reprezentațiile din 5–6 iulie, așteptând, poate, să revadă musicalul și în stagiunea viitoare.
     Pe cu totul alte coordonate, după serile de la Castelul Corvinilor – Hunedoara și Piața cetății – Alba Iulia, proiectul „Tango la cetate” continuă la Bistrița (9 iulie), în cadrul Festivalului de poezie și muzică de cameră și apoi la Biertan (28 iulie), cuprins în Festivalul „Icon Arts Transilvania”. Îndrăgitul grup „Argentango”, din care fac parte solista vocală Analia Selis, Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și violonistul Rafael Butaru, abordează un repertoriu extrem de agreabil și cu priză la publicul larg, pornind, desigur, de la istoria tangoului. De asemenea, își propune să promoveze cetățile fortificate din România, „tezaur cultural și turistic mai puțin cunoscut”.
     În ambianța Castelului Peleș, precum și la Casinoul din Sinaia vor avea loc cinci concerte în cadrul festivalului „EUROPAfest Summer”, participând, în perioada 13–26 iulie, muzicieni din Anglia, SUA, Italia, Portugalia, Singapore, Turcia, Africa de Sud, Islanda, Suedia, Polonia, India și, firește, din țara noastră. Pe lângă serile camerale în care se va asculta muzică clasică, romantică sau contemporană, au loc și cursuri de măiestrie susținute, spre exemplu, de violoniștii Remus Azoiței – sosind de la Londra sau Irina Mureșanu de la Boston, evenimentul aflându-se sub Înaltul patronaj al Casei Regale. Vom avea o vară muzicală bogată, în multe colțuri ale țării.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe