Newsflash
Cultură

Cu trolerul la Bookfest

de Dr. Gabriela MIHĂILESCU - iun. 8 2018
Cu trolerul la Bookfest
    Peste un milion de cărți se pare că au sălășluit, vreme de cinci zile (30 mai–3 iunie), la Romexpo, în cadrul Salonului Internațional de Carte „Bookfest” organizat anul acesta. Au fost cărți pentru toate vârstele și gusturile, scoase „la mezat” de numeroși expozanți români și străini prezenți în standurile frumos amenajate. Un exemplu de bun-gust, din punctul meu de vedere, este standul țărilor arabe, care s-a detașat în ceea ce privește designul.
    Unele din cărțile expuse au ieșit pentru prima dată pe poarta editurilor, cu această ocazie, dând piept cu realitatea și fiind „nășite” public de editori, critici literari, artiști ai coperților, dar și „ținute în brațe” cu afecțiune și mândrie de autorii lor, cu ocazia lansărilor. Au fost numeroase lansări de carte și anul acesta, urmate, desigur, de sesiuni de autografe, dar, din păcate, organizate mai toate la aceleași ore și programate în paralel cu recitaluri instrumentale, diverse ateliere practice și dezbateri aprinse. A fost o bună ocazie pentru exersarea atenției distributive a vizitatorilor, a orientării în spațiu prin labirintul de standuri și a auzului, pentru că, desigur, toți foloseau microfoane și stații de amplificare cu mulți decibeli.
    Pentru orientare, de foarte mare ajutor au fost catalogul evenimentelor, harta pavilionului, rețelele de socializare și eventualii cunoscuți întâlniți din întâmplare. Doar așa, timpul putea fi folosit judicios, vizitatorul rămânând poate doar cu dilema priorităților în achiziționarea cărților, mai ales că unele erau cu prețuri speciale, reduse chiar la jumătate. Foarte greu te puteai abține să nu pleci cu un troler plin de cărți de acolo. E drept, mai ușor l-ai fi umplut cu cărți pentru copii sau beletristică decât cu albume de artă sau cărți medicale de specialitate. Acestea din urmă erau foarte atrăgătoare ca aspect și conținut, în majoritate scrise în limbi străine și, desigur, cu prețuri demne de un „străinez”. Poate prin recentele „majorări salariale” (?!) le va da și românilor mâna (nu numai inima ghes) să treacă pe la standurile cu astfel de cărți, nu doar pentru a privi, ci și pentru a cumpăra... după dorință și trebuință. Noroc că medicii noștri, indiferent de salarii, mici sau mari, găsesc resurse pentru a-și cumpăra asemenea cărți. Nu degeaba sunt ei căutați de occidentali.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe