Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

Creşte numărul nefumătorilor

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA joi, 9 aprilie 2015
   Statutul de nefumător devine majoritar, arată un raport transmis de Organizaţia mondială a sănătăţii cu ocazia Conferinţei internaţionale pe tema fumatului „Tobacco or Health“, care a avut loc în martie la Abu Dhabi. Dar sănătatea publică are nevoie de mai multe acţiuni din partea guvernelor pentru a reduce semnificativ utilizarea produselor pe bază de tutun. Raportul arată că, în 2010, 78% din populaţia cu vârste de peste 15 de ani nu fuma, iar procentul este aşteptat să crească la 81% până în 2025. Tendinţa este generală, dar mai sunt multe de făcut, iar în unele ţări, lupta între sănătate şi fumat s-a mutat la tribunal. Guvernele sunt intimidate de perspectiva unui litigiu prelungit şi costisitor cu industria tutunului, arată dr. Margaret Chan, director general OMS. Un studiu publicat în „Lancet“ anterior conferinţei arată că, între 2000 şi 2010, prevalenţa fumatului a scăzut în rândul bărbaţilor în 125 de ţări şi în rândul femeilor – în 156 de ţări. Totuşi, estimările arată că numai 37 de ţări pot atinge ţinta de reducere a fumatului cu 30%, fixată de planul de acţiune globală pentru prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile pentru perioada 2013–2020.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC