Newsflash
Cultură

Creşte numărul nefumătorilor

de Dr. Mariana MINEA - apr. 9 2015
Creşte numărul nefumătorilor
   Statutul de nefumător devine majoritar, arată un raport transmis de Organizaţia mondială a sănătăţii cu ocazia Conferinţei internaţionale pe tema fumatului „Tobacco or Health“, care a avut loc în martie la Abu Dhabi. Dar sănătatea publică are nevoie de mai multe acţiuni din partea guvernelor pentru a reduce semnificativ utilizarea produselor pe bază de tutun. Raportul arată că, în 2010, 78% din populaţia cu vârste de peste 15 de ani nu fuma, iar procentul este aşteptat să crească la 81% până în 2025. Tendinţa este generală, dar mai sunt multe de făcut, iar în unele ţări, lupta între sănătate şi fumat s-a mutat la tribunal. Guvernele sunt intimidate de perspectiva unui litigiu prelungit şi costisitor cu industria tutunului, arată dr. Margaret Chan, director general OMS. Un studiu publicat în „Lancet“ anterior conferinţei arată că, între 2000 şi 2010, prevalenţa fumatului a scăzut în rândul bărbaţilor în 125 de ţări şi în rândul femeilor – în 156 de ţări. Totuşi, estimările arată că numai 37 de ţări pot atinge ţinta de reducere a fumatului cu 30%, fixată de planul de acţiune globală pentru prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile pentru perioada 2013–2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe