Newsflash
Cultură

Concert internațional de operă în beneficiul pacienților oncologici

de L. Budin - mai 10 2022
Concert internațional de operă în beneficiul pacienților oncologici

Marți, 10 mai, la Opera Națională din București (ora 18.30) are loc concertul extraordinar de gală, susținut de soprana de origine norvegiană Lise Davidsen și de tenorul italian Freddie De Tommaso.

Doi soliști de talie internațională urcă pe scena Operei Naționale din București (ONB): Lise Davidsen și Freddie De Tommaso vor strânge fonduri pentru pacienții care suferă de cancer și au nevoie de îngrijiri paliative, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

concert-cancer
Sursă foto: Facebook Opera Națională București

 

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a spus că organizarea acestui eveniment în beneficiul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi trebuie să arate „o altă dimensiune a instituţiilor de cultură, aceea de a fi puse în slujba faptelor importante, faptelor mari, care nu au preţ”, informează Agerpres.

Ministrul și-a exprimat speranța ca evenimentele de acest tip să aibă loc „din ce în ce mai des”.

E vorba despre implicarea noastră din ce în ce mai mare în această zonă, pentru că rolul artistului în societate nu este numai acela de a distra oamenii, de a-i invita la spectacole, ci este şi acela de a educa, de a omogeniza spiritele şi de a ridica gradul de conştientizare”, a declarat directorul general al ONB, Daniel Jinga. 

Directorul ONB speră ca, în urma acțiunii caritabile, să se poată strânge suma de 10.000 - 15.000 de euro în beneficiul pacienților cu cancer.

Tenorul Freddie De Tommaso şi soprana Lise Davidsen au anunţat că susţin această cauză umanitară, ei urmând a evolua pro bono. Ei au invitat publicul să vină la spectacol, pentru ca o sumă cât mai mare să meargă în contul institutului ieşean.

E foarte important pentru noi, ca artişti, să ridicăm ochii şi să încercăm să ajutăm”, a subliniat Lise Davidsen.

În cadrul conferinţei de presă, medicii Vladimir Poroch, şeful Secţiei de îngrijiri paleative a Institutului Regional de Oncologie din Iaşi, şi Remus Nica, medic primar - chirurgie generală şi oncologică la Spitalul Militar Central din Bucureşti, el însuşi violonist, au pledat pentru implicarea artiştilor în acte sociale.

Programul va cuprinde lucrări de Giuseppe Verdi, Richard Wagner şi Pietro Mascagni, iar la pupitrul Orchestrei şi Corului Operei Naţionale Bucureşti se va afla dirijorul Jose Miguel Perez Sierra, conceptul regizoral aparţinându-i lui Rareş Zaharia.

Biletele, începând de la 25 de lei, pot fi achiziţionate online sau de la casa de bilete a ONB.

Institutul Regional de Oncologie Iaşi este singurul institut public din România specializat în diagnosticarea şi tratamentul cancerului. Contul pentru donaţii al IRO Iaşi este RO33TREZ40620F370100XXXX.

Muzeul Municipiului București are o expoziție în cadrul Art Safari

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe