Newsflash
Cultură

Complet necunoscuții suntem noi

de Horia Ghibuțiu - feb. 12 2021
Complet necunoscuții suntem noi

„Perfetti Sconosciuti” (2016), filmul italian demn de Cartea Recordurilor pentru numeroasele remake-uri internaţionale, va avea și o versiune cinematografică românească.

După ce România a achiziţionat drepturile de autor, filmul va fi realizat de Octavian Strunilă, aflat la debut în cinematografie, ca regizor. „Mi-am îndeplinit un vis prin această producţie și mă bucur că în sfârșit pot face regie de film, și nu oricum, ci construind varianta românească a acestui film de excepţie, «Perfetti Sconosciuti», care se va numi «Complet necunoscuţi». Mă bazez pe actori foarte buni, cu potenţial enorm, care au demonstrat de-a lungul carierei lor cât de profesioniști sunt în ceea ce fac. Am încredere în ei, le mulţumesc pentru că facem echipă și îmi doresc ca împreună să producem un film despre care să se vorbească mult timp de acum încolo”, a mărturisit Octavian Strunilă, autorul unor producţii de teatru cu priză la public.

perfectti-sconociuti-distributie-ro

Din distribuţie vor face parte: Anca Dumitra, Andreea Grămoșteanu, Leonid Doni, Alexandru Potocean, Ada Galeș, Gabriel Răuţă, Adrian Ștefan și Catia M. Tănase. Excelentul actor Alexandru Potocean, protagonistul marelui spectacol „Pădurea spânzuraţilor” de la TNB, a ţinut să remarce: „Mi se pare foarte asumat și curajos proiectul lui Octavian Strunilă de a face un film care să mobilizeze oamenii să vină la cinema. Mai ales în perioada asta. E un film cu situaţii de viaţă foarte ofertante de prospectat pentru actori, cu un scenariu riguros construit care, deși oferă multă libertate de creaţie, nu lasă loc la derapaje penibile”.

        Am văzut versiunea originală a filmului „Perfetti Sconosciuti” când a rulat pe marile ecrane de la noi și, dincolo de faptul că e o foarte modernă „commedia all’italiana”, realizată însă în buna tradiţie a unei cinematografii redutabile, am tresărit când am conștientizat că e despre noi. Despre secretele noastre, despre francheţe și mai ales despre lipsa ei din relaţii, despre cum am lăsat telefonul mobil să pună stăpânire pe vieţile noastre, despre cum suntem în societate și cum am vrea să fim percepuţi în societate.

        Câţi dintre noi ar ieși rezonabil dacă ne-am pune toţi telefoanele pe masă și le-am dezvălui celorlalţi conţinutul „necosmetizat” al tuturor mesajelor pe care le primim? Ce spun acestea nu despre cei care ni le trimit, ci despre noi? Suntem pregătiţi, de faţă cu ceilalţi, dar și de faţă cu noi înșine, să confruntăm „momente ale adevărului”?

        Regizorul Paolo Genovese s-a inspirat din constatarea lui Gabriel Garcia Marquez, conform căruia toţi trăim, de fapt, trei vieţi: una publică, una privată, una secretă. Ce se întâmplă când cele secrete și cele private devin publice, în faţa prietenilor sau, în fine, a celor pe care îi socotim astfel? Indiferent de limba în care se vorbește în „Perfetti Sconosciuti”, filmul răspunde ingenios și seducător la toate aceste întrebări.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe