Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

CALITATEA VIEŢII PACIENTULUI ONCOLOGIC

Viața Medicală
Dr. Cătălina PANAITESCU vineri, 18 februarie 2011

   „De multe ori, ca medici, când epuizăm opţiunile terapeutice, când pierdem lupta cu boala, avem impresia eronată că nu ne mai rămâne nimic de făcut. Dezamăgiţi, înfrânţi, lăsăm pacientul să lupte singur, pe ultima sută de metri a celei din urmă bătălii. Totuşi, misiunea medicului nu se termină aici. Stă în puterea şi-n datoria sa să îi ofere pacientului eliberarea de durere şi de celelalte simptome ale bolii, astfel încât să se poată bucura de timpul care i-a mai rămas“, scrie, în editorialul nr. 13 (4/2010) al revistei ONCOLOG-HEMATOLOG.RO, redactorul-şef dr. Roxana Pioaru. (...)

    „De multe ori, ca medici, când epuizăm opţiunile terapeutice, când pierdem lupta cu boala, avem impresia eronată că nu ne mai rămâne nimic de făcut. Dezamăgiţi, înfrânţi, lăsăm pacientul să lupte singur, pe ultima sută de metri a celei din urmă bătălii. Totuşi, misiunea medicului nu se termină aici. Stă în puterea şi-n datoria sa să îi ofere pacientului eliberarea de durere şi de celelalte simptome ale bolii, astfel încât să se poată bucura de timpul care i-a mai rămas“, scrie, în editorialul nr. 13 (4/2010) al revistei ONCOLOG-HEMATOLOG.RO, redactorul-şef dr. Roxana Pioaru. Tema ediţiei – Paliaţia se regăseşte în multe din titlurile articolelor publicate: • Caracterizarea durerii în afecţiunile maligne este un studiu epidemiologic observaţional descriptiv semnat de dr. Ana Maria Boeru, conceput în scopul îmbunătăţirii evaluării durerii cronice la bolnavul cu cancer şi care evidenţiază dificultatea construirii unui sistem de clasificare bine definit într-o cohortă de pacienţi extrem de heterogenă şi complexă • Ghiduri practice în oncologie: durerea adultului suferind de cancer este o lucrare a aceleiaşi autoare, care începe cu sublinierea factorilor care influenţează calitatea vieţii bolnavului (confortul fizic, psihic, social şi spiritual) şi continuă cu punctarea tipurilor de durere asociată afecţiunii maligne, precum şi a diferitelor mijloace de tratament avute la îndemână: opioide, strategii intervenţionale, terapii adiţionale. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.