Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

BILANŢ PUBLICISTIC

Viața Medicală
Dr. M. M. vineri, 9 iulie 2010

„Dacă se supără, îi tăiem nasul“, aşa spunea, pe vremuri, preluând o butadă literară, redactorul meu şef, când – speriat de „periajul“ prea insistent pe anumite texte trimise în redacţie spre a fi musai publicate – întrebam dacă „tovarăşul“ semnatar nu se va supăra. Mutatis mutandis nu s-au supărat nici redactorii de la MARAMUREŞUL MEDICAL pe criticile repetate aduse revistei domniilor lor, le-au acceptat şi au corectat greşelile pe care, în mod colegial, le-am formulat, salvându-şi, iată, nasurile şi trimiţându-ne în continuare revista mult îmbunătăţită din punctul de vedere al conţinutului şi aspectului grafic. (...)
 

Care, în iunie a.c., a sărbătorit patruzeci de numere date la iveală. Doctorul Felix Marian, redactorul-şef, iscăleşte Editorialul („40 de numere“) şi aminteşte – între altele – că „În urmă cu peste 12 ani a apărut la Baia Mare «Buletinul informativ al Colegiului Medicilor din Maramureş», o publicaţie având doar opt pagini. Dr. Constantin Prie, preşedintele din acea vreme a Colegiului, arăta necesitatea acesteia pentru ridicarea prestigiului medicului la nivelul pe care îl merită. După trei ani de apariţie semestrială, începând cu anul 2002, odată cu schimbarea denumirii revistei în «Maramureşul medical», s-a produs o schimbare importantă, atât din punct de vedere cantitativ, cât mai ales calitativ. Publicaţia a devenit trimestrială, a ajuns treptat la 48–52 de pagini, în prezent. Un nou colectiv de redacţie, deşi restrâns, a reunit şi imprimat revistei o prezentare cât mai elevată din punct de vedere grafic şi un conţinut din ce în ce mai diversificat. În anul 2005 a fost constituit un Consiliu Editorial format din 12 persoane din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, precum şi din Iaşi, Sibiu şi Cluj. În cei mai bine de 12 ani de apariţie continuă a revistei, de-a lungul celor 40 de numere, însumând peste 1.100 de pagini, au publicat peste 500 de autori, însumând aproape 700 de articole, autori fiind medici, chimişti, fizicieni, psihologi, jurişti, ingineri, biologi, profesori: majoritatea articolelor au fost din Maramureş (Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Borşa, Tg. Lăpuş, Seini)“. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC