Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

Audiologia, într-un foarte util manual

Viața Medicală
Conf. dr. Cristian GHEORGHE vineri, 12 februarie 2010

Hipoacuzia reprezintă o problemă de sănătate publică şi poate apărea la orice vârstă. Problemele de auz afectează aproximativ 10% din populaţia globului. Se estimează că în ţara noastră ar fi peste un milion de persoane ce au probleme cu auzul. Întrucât afectarea auditivă are o amploare socială mare, depistarea, diagnosticarea corectă şi reabilitarea auditivă şi logopedică au adus în câmpul recuperării un număr semnificativ de pacienţi. (...)

    Otologia a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, fapt ce a dus la apariţia mai multor ramuri distincte: audiologia, cofochirurgia, neurootologia.
Explorarea audiţiei beneficiază de o tehnologie complexă, care permite un topodiagnostic lezional şi o estimare a leziunilor prin metode neinvazive de o acurateţe excepţională. Totodată, necesitatea depistării cât mai precoce a hipoacuziei – mai ales în cazul copiilor, la care achiziţionarea limbajului expresiv este strâns legată de o bună audiţie –, precum şi apariţia de noi metode de recuperare a hipoacuziei, altele decât protezele auditive convenţionale, cum ar fi implantul cohlear sau BAHA (bone-anchored hearing aid), au dus la dezvoltarea audiologiei. Performanţele reabilitării auditive sunt remarcabile. Arsenalul protetic este nu doar performant, ci şi dispune de o gamă mult mai largă, în ultimii ani. Mai mult, intervenţiile chirurgicale pentru facilitarea protezării au deschis nnoi orizonturi pentru pacienţi altădată consideraţi irecuperabili. Colaborarea interdisciplinară a devenit obligatorie, datorită complexităţii neurosenzoriale, şi impune un efort de echipă atâtpentru diagnosticare, cât şipentru tratament. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC