Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

ASTRA blăjeană la Paris

Viața Medicală
P. R. miercuri, 4 iulie 2012
   A trecut un secol şi jumătate de la înfiinţarea Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român (ASTRA). Pentru a marca pragul astei treceri, ASTRA din „Mica Romă“ şi-a trimis „am­ba­sadori“ ai limbii şi culturii române în Oraşul-Lumină şi, nu oriunde, ci chiar în Biserica Română din Cartierul Latin, acolo unde, pe la începutul veacului al douăzecelea, un tânăr cu numele de Constantin Brâncuşi era paracliser şi închinător la duhul pietrei, al lemnului, al metalului, întru nestră­mutata credinţă de a-i da increatului alcătuire şi chip.
   În lăcaşul de închinăciune şi slujire creştină în limba românească din Paris, în faţa mulţimii de români veniţi să-şi ostoiască dorul de „pragul de lume“ numit „acasă“, micul grup de la Blaj a adus ofrande de cuvânt. Numai „Eminescu“ – lucrare în bronz realizată de sculptorul Ion Vlad, sta de veghe sub ploaia rece, în micul scuar din partea dreaptă a bisericii, singur şi nemuritor. (…)
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.