Newsflash
Cultură

Artmark organizează Licitația de Iarnă în mediul online, la 21 decembrie

de Florentina Ionescu - dec. 17 2021
Artmark organizează Licitația de Iarnă în mediul online, la 21 decembrie

Cele mai valoroase opere semnate de Nicolae Grigorescu și un tablou din colecția Caragiale vor putea fi achiziționate în cadrul Licitației de Iarnă de la Artmark.

Nicolae Grigorescu semnează trei opere monumentale, care vor fi scoase la licitație marți, 21 decembrie, și care înglobează genurile artistice în care maestrul a excelat, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Expozitia Licitatiei de Iarna de la Palatul Cesianu Racovita

Cea mai valoroasă piesă a licitației, semnată de pictorul național, este „Fata cu oglindă”, care a participat în 1984 la Expoziția Retrospectivă „Nicolae Grigorescu. Pictură-Grafică” de la Muzeul de Artă al Republicii Socialiste România. 

Fata cu oglinda - Nicolae Grigorescu
Fata cu oglinda - Nicolae Grigorescu

 

Aceasta s-a numărat printre cele 469 de lucrări expuse într-un ansamblu de amploare, eveniment prin care artistul avea să fie readus în actualitatea publicului iubitor de artă. Realizată în perioada de maturitate a artistului, opera are un preț de pornire de 50.000 de euro și provine din colecția istorică Elena și Alexandru Pamula.

Întotdeauna vârf de colecție și preferat al colecționarilor de toate vârstele, maestrul de la Câmpina semnează și „Cântecul Ciobănașului”, operă care are un preț de pornire de 25.000 de euro, arată reprezentanții Armark. Lucrarea a fost realizată de Grigorescu în perioada sa de formație în care se afla la Barbizon și reprezintă o scenă de gen. 

Cantecul ciobanasului - Nicolae Grigorescu
Cântecul Ciobănașului

 

Cea de-a treia operă din cadrul Licitației de Iarnă, care poartă semnătura lui Nicolae Grigorescu, este „Boulean pe cale”, care are un preț de pornire de 15.000 de euro și provine din colecția istorică Elena Murgulescu. 

Lucrarea, realizată după ce artistul s-a întors de la Barbizon și este atras de pictura în aer liber, reprezintă încă o mărturie a autenticului rural exprimat de pictorul spațiului românesc.

„Apariții rare în piața românească de artă sunt operele ce provin din colecția istorică Ecaterina Caragiale-Logadi, fiica marelui dramaturg Ion Luca Caragiale. Așadar, este un privilegiu ca  „Peisaj la Breaza-Comarnic” să fie scos la licitație marți, 21 decembrie. Cu un preț de pornire de 15.000 de euro, opera semnată de Alexandru Ciucurencu a participat, de-a lungul timpului, în celebre expoziții europene, între care Berlin, Viena sau Varșovia, dar și în București”, spun reprezentanții casei de licitații.

Peisaj la Breaza-Comarnic - Alexandru Ciucurencu
Peisaj la Breaza-Comarnic - Alexandru Ciucurencu

 

Capodoperele enunțate mai sus, alături de alte aproximativ 200 de opere semnate de marii maeștri ai artei românești – Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Nicolae Vermont sau Ion Țuculescu, pot fi vizitate, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviță din str. C.A. Rosetti, nr. 5.

Marți, 21 decembrie, acestea pot fi licitate în regim online pe platforma Artmark Live. Pentru a participa la cel mai mare eveniment al sezonului este necesar crearea unui cont online pe artmark.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe