În viaţă, nu de puţine ori, lucrurile cele mai bune sunt păstrate la sfârşit. La fel s-a întâmplat şi cu eseul dlui prof. dr. doc. Dumitru Dobrescu, intitulat Medicamentul în secolul al XXI-lea, aflat aproape la finalul nr. 136 (5/2010) al revistei FARMACIST.ro, material care încheie de fapt un ciclu de eseuri dedicate analizei conceptului de medicament şi a formelor de existenţă ale acestuia, alopată şi homeopată. (...)"> ARGUMENT PENTRU FARMACOLOGIA HOMEOPATĂ - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

ARGUMENT PENTRU FARMACOLOGIA HOMEOPATĂ

de Dr. Raluca BULEA - mar. 4 2011
ARGUMENT PENTRU FARMACOLOGIA HOMEOPATĂ

   În viaţă, nu de puţine ori, lucrurile cele mai bune sunt păstrate la sfârşit. La fel s-a întâmplat şi cu eseul dlui prof. dr. doc. Dumitru Dobrescu, intitulat Medicamentul în secolul al XXI-lea, aflat aproape la finalul nr. 136 (5/2010) al revistei FARMACIST.ro, material care încheie de fapt un ciclu de eseuri dedicate analizei conceptului de medicament şi a formelor de existenţă ale acestuia, alopată şi homeopată. (...)

   În viaţă, nu de puţine ori, lucrurile cele mai bune sunt păstrate la sfârşit. La fel s-a întâmplat şi cu eseul dlui prof. dr. doc. Dumitru Dobrescu, intitulat Medicamentul în secolul al XXI-lea, aflat aproape la finalul nr. 136 (5/2010) al revistei FARMACIST.ro, material care încheie de fapt un ciclu de eseuri dedicate analizei conceptului de medicament şi a formelor de existenţă ale acestuia, alopată şi homeopată. Autorul, binecunoscut autor de tratate şi monografii de Farmacologie, dar care a publicat în anul 2007 şi volumul „Farmacologie homeopată generală“, susţine că „relaţia logică între alopatie şi homeopatie trebuie să fie de complementaritate, pe baza unei reconcilieri justificate ştiinţific“ şi pledează pentru introducerea farmacologiei homeopate în curricula tuturor facultăţilor de Medicină şi Farmacie. Concluziile ar putea să fie sursă de inspiraţie, mai ales pentru cei în măsura să decidă schimbările de atitudine: „Societatea poate interveni într-o manieră hotărâtoare, prin înfiinţarea unui institut internaţional de farmacologie homeopată. (...) În asistenţa medicală, medicamentul homeopat trebuie să ocupe un loc egal cu cel alopat, atât în medicina iarul nostru, ambulatorie, cât şi în spitale“. Toate acestea pentru ca populaţia, pacienţii, să poată beneficia şi de avantajele oferite de medicaţia homeopată. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe