Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Alternative estivale

Viața Medicală
Anca FLOREA luni, 31 iulie 2017
     Teatrul „Unteatru” pune în scenă, miercuri 19 iulie, un spectacol de teatru coregrafic realizat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – „Eine Kleine Nachtmusik”, desigur pe muzica celebrei serenade de Mozart, cu texte de Gigi Căciuleanu și „un fragment de scenariu original de Commedia Dell’Arte de Mozart”, aspect extrem de interesant și desigur inedit. Probabil, nostalgia unei excelente montări – „Mozartissimo” – care, cu ani în urmă, a fost considerată printre cele mai reușite creații pe care le-a prezentat la noi, l-a determinat să revină la ideea unei lucrări inspirate de pagini mozartiene, imaginând acum un „one-man-show” interpretat de Lari Giorgescu, cel cu care a colaborat constant în creațiile ultimelor stagiuni. Scenografia este gândită de Vladimir Turturică, iar spectacolul de lumini de Dragoș Mărgineanu.
     Se prea poate ca o parte dintre spectatori să fi trebuit să aleagă între a urmări premiera lui Căciuleanu și a asculta, la Ateneu, ansamblul „Raro”, în opusuri de Mozart, Enescu, Saint-Säens sau Faure, evoluând în cadrul ediției a șasea a festivalului „Vara magică”, organizat în perioada 5 iulie–23 august. O adevărată ministagiune care, la 26 iulie, propune o seară Handel, soprana Rodica Vică interpretând, în compania formației „I Ludicii Ensemble”, desigur fragmente din opere scrise de ilustrul compozitor preclasic.
    Pe de altă parte, corul „Madrigal – Marin Constantin” dirijat de Anna Ungureanu își continuă periplul prin țară, după concertul susținut, la 2 iulie, la Biserica ortodoxă din Prejmer, la 14 iulie la Biserica evanghelică din Cristian, inclus în cadrul ediției a patra a Festivalului internațional „C’Art”, desfășurat în acea localitate între 9 și 16 iulie, structurat în patru secțiuni: teatru, carte, muzică, stradă. Au alternat, astfel, spectacolele de teatru și dans cu proiecții de film, lansări de carte, precum și concerte sau recitaluri de muzică și poezie. La 15 august, corala va cânta la Biserica Ursulinelor din Sibiu, cu prilejul festivalului „Classic for Pleasure”, abordând un repertoriu de factură religioasă, dar și din creația renascentistă sau românească modernă. Va fi din nou o vară... aglomerată, pentru că se pregătesc și tradiționalele festivaluri de la Sighișoara și Sinaia, iar la București se apropie Festivalul „Enescu”.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.