Newsflash
Cultură

Adio, Ioan Onisei

de Candid STOICA - feb. 11 2022
Adio, Ioan Onisei

Cei care l-au cunoscut vorbesc despre Ioan Onisei ca despre un om deschis la problemele ivite în zona culturii române.

Ioan  OniseiAcum câteva zile tocmai mă pregăteam să scriu câteva rânduri despre plecarea dintre noi a inegalabilei Monica Vitti, când am aflat că Ioan Onisei, unul dintre directorii Teatrului Naţional București (TNB), cel care a stat aproape de Ion Caramitru din 2014 până la dispariţia lui, a părăsit și el scena acestei lumi.

Știam despre el că a ajuns în lumea culturii datorită implicării sale în viaţa politică. Mai aflasem, atunci când a fost numit director general adjunct la TNB, că este de profesie jurist.

Potrivit CV-ului său, Ioan Onisei a fost președinte al Consiliului Judeţean Neamţ, secretar de stat la Ministerul Culturii, apoi consilier în Comisia de Cultură a Senatului, deputat din partea PD (în legislatura 2000-2004), membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (2007-2012) și că a deţinut și alte funcţii în Ministerul Culturii.

Se mai spune că Ion Caramitru l-ar fi adus la dreapta sa pentru a se ocupa de problemele juridice ale instituţiei la nivel înalt. După moartea lui Caramitru, Ioan Onisei a rămas interimar al TNB.

A fost un om care, prin poziţia lui și prin cunoașterea legislaţiei în domeniu, l-a ajutat pe Ion Caramitru ca hotărârile pentru instituţie să fie absolut legale. Cei care l-au cunoscut vorbesc despre Ioan Onisei ca despre un om deschis la problemele ivite în zona culturii române.

Nu știu cât de mult se pricepea la actul artistic în sine, dar se spune că se pricepea foarte bine la obţinerea unor rezultate favorabile TNB, de la instituţiile superioare. Așa că mulţi îl vor regreta. Odinească-se-n pace!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe