Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

A șasea ediție

Viața Medicală
Conf. dr. Adina GHEMIGIAN vineri, 15 decembrie 2017
     Cea de-a șasea ediție a tratatului de Endocrinologie  marchează un important eveniment al vieții medicale românești. Conștient că prelungirea duratei de viață prin ediții succesive este o condiție esențială pentru consacrarea unei cărți medicale valoroase, prof. dr. Constantin Dumitrache actualizează și completează edițiile anterioare. Actualizările au fost realizate în contextul progreselor înregistrate în endocrinologie privind etiopatogenia, genetica, fiziopatologia și tratamentul bolilor endocrine. Tratatul se înscrie în seria de lucrări ce valorifică activitatea și experiența de aproape cinci decenii de practică medicală, didactică și de cercetare a prof. dr. Constantin Dumitrache, mentor al numeroaselor generații de endocrinologi.
     Abordarea cu înalt profesionalism a consecințelor disfuncțiilor hormonale asupra sistemelor și organelor argumentează de ce această lucrare trebuie să se găsească pe masa medicilor endocrinologi, cardiologi, gastroenterologi, nefrologi, reumatologi, neurologi și a tuturor celor ale căror specialități se întrepătrund cu endocrinologia.
     Capitolul introductiv cuprinde date biografice ale celor mai importante personalități ale endocrinologiei românești. Realizările acestora au determinat alinierea la standardele internaționale. Apoi, valorificând bogata experiență de clinician, autorul abordează în prima parte a lucrării, într-un stil didactic, riguros, elemente de semiologie privind fiziologia normală și patologia funcțională și organică a glandelor endocrine. O atenție deosebită este acordată principiilor de diagnostic și tratament, iatrogeniei și, nu în ultimul rând, principiilor de etică medicală privind relația dintre medic și pacient.
     Tratatul este structurat într-o logică progresivă: a doua parte a amplei lucrări este dedicată patologiei endocrine, în ansamblu, iar ultima parte  tratează urgențele endocrine – principii de diagnostic și tratament.
     Prin bagajul de informații actualizate, tratatul reprezintă un manual de referință și un instrument de lucru competent și eficient pentru medicii curanți.
 
 
 
 

Constantin Dumitrache – Endocrinologie, ediția a șasea. Editura Național, București, 2017

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.