Newsflash
Cultură

A plecat fără tam-tam

de Candid STOICA - mai 26 2017
A plecat fără tam-tam
     A plecat dintre noi, spre alte zări, actrița Tatiana Iekel. A plecat modestă, fără tam-tam, surle sau tromboane, exact așa cum și-a trăit întreaga viața, pe care a dedicat-o doar teatrului. Ne-a lăsat mai săraci, fără zâmbetul ei fermecător.
   Tatiana a intrat în această mașinărie care se numește „teatru” foarte de tânără și a parcurs aproape toate treptele succesului, jucând la Teatrul Mic o sumă impresionantă de roluri, poate neatinsă de alte actrițe: peste 70 de roluri principale. Nu numai roluri de femei a jucat. Să nu se plictisească, sau probabil să-i încerce puterile, au pus-o să joace și roluri de bărbați. Nu s-a dat în lături, n-a făcut mofturi, a acceptat și nu a înșelat așteptările. A fost destul de… bărbătoasă.
     A jucat în toate spectacolele simplu, netrucând sentimentele, aproape nefardată. Multe fete tinere s-au regăsit în personajele întruchipate de ea pe scenă. Avea, dincolo de sinceritate, o fragilitate tinerească ce o făcea să semene cu tinerele de pretutindeni, ceea ce i-a atras simpatia milioanelor de spectatoare care i-au vizionat spectacolele.
     Succesul nu i-a schimbat firea. Spre deosebire de fostul ei soț, care și-a transformat viața într-un teatru perpetuu, Tatiana a rămas aceeași modestă făptură, caldă, binevoitoare, înțelegătoare și mai ales discretă cu „ale vieții valuri”. A jucat și în filme, ultimul fiind controversatul „Sieranevada”, dar sufletul și l-a pus ca pe o tipsie în spectacolele de teatru.
     Putem spune, la prima vedere, că în viața ei n-a mai existat altceva decât teatrul, dar a mai existat totuși cineva. Nimeni altul decât Florin Piersic, cel care, după ce a părăsit-o, aruncându-se cu dezinvoltura-i caracteristică în brațele altor femei, i-a lăsat un înlocuitor: pe fiul lor, pe care ea l-a crescut aproape singură, pregătindu-l cu răbdare pentru viață și mai ales pentru… teatru. I-a transmis aceeași pasiune, aceeași dragoste nestăvilită care i-a marcat toată viața. Dumnezeu să-i odihnească sufletul!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe