Newsflash
Cultură

11 numere şi-un motan mov

de Dr. Maria DRAGOTĂ - apr. 3 2013
11 numere şi-un motan mov
   În Music Club, într-o seară de miercuri, vizibilitate redusă din pricină de atmosferă ceţoasă – adică fum de ţigară să-l tai cu cuţitul – iar dacă se nimerea să ai astm, intrai subit în criză. Ventilaţia ori nu mergea, ori nu exista. Reuşeai totuşi să desluşeşti lume multă, prin care-ţi puteai croi drum spre unul din puţinele scaune rămase libere. Am ochit unul, la o masă rezervată pentru presă, tocmai bine. Fusesem invitată la un eveniment „doi în unu“, adică o aniversare şi o lansare: 1 şi 11. Un an de viaţă în lumea presei tipărite şi numărul 11 pentru Revista de povestiri. Sau, pe scurt, între prieteni, Rev de pov. Care-l are drept mascotă pe Motanov, motanul mov.
În deschidere, Simina Diaconu, iniţiator şi editor, Traian Stanciu, teaser, Anca Sandu, voluntar, Georgian Constantin, autor, Marius Chivu, tutor al atelierului de scriere creativă, au povestit despre activitatea lor la revistă. Iată câţiva din autorii care semnează în proaspătul număr lansat: Răzvan Petrescu (Stop), Vlad Stroescu (Voynichologul), Daniel Şerban (Oferte fantaste), Laura Constantinescu (Roşu aprins). V-am făcut curioşi? Luaţi de citiţi!
Apoi, a avut loc o discuţie a lui Andi Duţescu, moderatorului serii, cu cei zece reprezentanţi ai revistelor invitate: Constantin Nimigean (Love Issue), Cristian Lupşa (Decât o revistă), Octav Ungureanu (Harap Alb continuă), Vlad Lipovanu (Lectura), Mihai Sibianu (Tataia), Andrei Rus (Film Menu), Irina Vasilescu (Arte şi Meserii), Bogdan Ştefănescu (Formaje), Mircea Laslo (Echinox) şi Irina Florea (The Institute). Aceştia au vorbit despre misiunile revistelor, modalităţile de găsire a fondurilor necesare existenţei lor, feedbackul cititorilor, temele interesante, cu succes la public, modul cum s-a schimbat fiecare în urma experienţei de a lucra la un asemenea proiect. În continuare, au urcat pe scenă, spre a fi prezentaţi publicului, cei 30 de cititori de cursă lungă înscrişi la Maratonul de lectură, care va începe la 1 aprilie (nu e păcăleală) şi va dura o lună. Seara s-a încheiat cu un concert susţinut de Maria Răducanu.
A fost cel mai lung episod de fumat pasiv de până acum, pentru mine, am rezistat cu greu. Ce se întâmplă cu legea antifumat – alo, Parlamentul, se aude?

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe