Newsflash
Diverse

Elita medicală sub semnul provocărilor în medicina generală şi orală

de Dr. Magda Ecaterina ANTOHE - aug. 23 2013
Elita medicală sub semnul provocărilor în medicina generală şi orală
   Un important eveniment al medicinii dentare româneşti, a şaptea ediţie a congresului internaţional „Provocări ale reabilitării generale şi orale“, s-a desfăşurat recent la Bucureşti. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa multor personalităţi, printre care prof. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgovişte, prof. dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi, prof. dr. Alexandru Bucur, şeful Departamentului de chirurgie oro-maxilo-facială de la UMF „Carol Davila“, prof. dr. Ady Garfunkel, şef de departament la Hadassah Hebrew University Ierusalim, dr. Henriette Lerner, membru fondator al Societăţii Germane de Implantologie Orală, prof. dr. Sami Sandhaus, membru al Academiei Franceze de Chirurgie Dentară, dr. Mauricio Gonzalez Balut, de la Universidad Nacional Autónoma de México.
   Scopul reuniunii a fost de a crea reale punţi de legătură între medicina dentară şi medicina generală, purtând amprenta ultimelor noutăţi în domeniu, în vederea unei abordări integrativ-holistice a pacientului. Temele abordate au incitat la colaborare şi au utilizat tehnici de avangardă. Prelegerile susţinute sub forma unui dialog de către prof. dr. Ady Garfunkel şi prof. asoc. dr. Doron Haim, directorul Centrului de sănătate orală şi implantologie dentară al Spitalului Assaf Harofeh (Israel), au oferit imaginea clară a rolului anesteziei generale în cadrul reabilitării implanto-protetice. În acelaşi registru avangardist, prof. dr. Norina Forna a prezentat ultimele tehnici de navigare 3D în implantologia orală, abordând în egală măsură utilizarea roboţilor în medicina dentară, dar şi managementul complex al pacienţilor ce necesită reabilitare implanto-protetică, în raport cu starea generală a organismului.
   „Manifestarea este deja o tradiţie, iar tema din acest an este, aşa cum spune şi titlul, o provocare. Cel mai important este să realizăm o punte de comunicare prin întâlniri cu societăţile de profil naţionale şi internaţionale, aducând împreună atât reabilitarea generală, cât şi cea orală, discipline interdependente, vitale pentru sănătatea pacientului. Axat pe filosofia interdisciplinarităţii, congresul se adresează medicilor generalişti, dar şi medicilor stomatologi, specialişti de vârf pe diferite domenii, precum şi studenţilor şi tinerilor medici pe care ni-i dorim pregătiţi în spiritul excelenţei“, a declarat prof. dr. Norina Forna, organizatorul congresului.
   În cadrul evenimentului, decanul ieşean a fost învestit cu funcţia de preşedinte al Forumului Odontologicum (Forum Sévelin). Instituţia, cu sediul la Lausanne, este singurul organism internaţional abilitat în domeniul reabilitării orale şi are o tradiţie de peste 50 de ani. Membrii Forumului Sévelin desfăşoară o activitate de referinţă în domeniu, cu o vastă experienţă în evaluarea şi organizarea de cursuri postuniversitare de specialitate la nivel european, mai ales în domeniul implantologiei. Norina Forna îi succede profesorului Sami Sandhaus, de la Institutul de Stomatologie din cadrul Universităţii „Pierre et Marie Curie“, Paris VI, fondator al Forumului Odontologicum şi unul dintre primii implantologi europeni.
   Congresul internaţional „Provocări ale reabilitării generale şi orale“ a fost organizat de Societatea Română de Reabilitare Orală şi Societatea Română de Reabilitare Generală şi Orală, cu sprijinul Societăţii Internaţionale de Reabilitare Orală, sub egida Academiei Române şi a Academiei de Ştiinţe Medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe