Newsflash
Diverse

Abordarea interdisciplinară a sindromului metabolic

de Monica GEORGESCU - oct. 7 2016
Abordarea interdisciplinară a sindromului metabolic
    Sindromul metabolic este caracterizat prin prezența la aceeași persoană a unui grup de factori metabolici, ce se asociază cu un risc crescut de boli cardiovasculare și de apariție a diabetului zaharat de tip II. Elementul patogenic central al acestor tulburări se consideră a fi rezistența periferică crescută la acțiunea insulinei, cu consecința firească - hiperinsulinismul. Acestuia i se asociază de obicei minimum două din următoarele patologii: hipertensiune arterială, obezitate abdominală, dislipidemie.
    Prevalența sindromului metabolic, dar și a factorilor de risc care conduc la apariția acestuia sunt în creștere în rândul persoanelor adulte. Detectarea precoce și ținerea sub control sunt importante, deoarece se asociază cu dublarea riscului de apariție a evenimentelor coronariene viitoare, cu posibilitatea afectării renale și cu o creștere de cinci ori a riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip II.
    Pornind de la aceste semnale de alarmă, Asociația Română pentru Studiul Obezității organizează în perioada 6–7 octombrie conferința națională: „Sindromul metabolic: abordare multidisciplinară“. Evenimentul va avea loc la București în cadrul centrului de conferințe Crystal Palace.
    Obiectivul evenimentului este de a aduce în atenția cadrelor medicale noutățile în abordarea multidisciplinară a sindromului metabolic și de a crea un flux de comunicare între specializările implicate în tratarea acestuia. La eveniment sunt invitați să participe medici specialiști și medici de familie direct implicați în managementul cazurilor unde sindromul metabolic își face apariția.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe