Newsflash
Diverse

Competiția ciclistă L'Étape by Tour de France vine la București

de Redacția Viața Medicală - aug. 16 2022
Competiția ciclistă L'Étape by Tour de France vine la București

L'Étape by Tour de France, una dintre cele mai populare competiții cicliste pentru amatori, se va desfășura pe 28 august 2022 la București.

Prima ediție a competiției L’Étape România by Tour de France, ce se va desfășura pe 28 august în Capitală, va avea trei trasee, pentru mai multe categorii de concurenți, după cum urmează: The Race – 85 km, The Ride – 42 km și City Adventure – 14 km. Toate traseele vor trece prin punctele emblematice ale Bucureștiului și vor provoca cicliștii, amatori sau de performanță, să trăiască o experiență legendară.

L'Etape concurentTraseele de care se vor bucura concurenții sunt:

  • Cursa CITY ADVENTURE are 14 km și este destinată tuturor amatorilor, dar și copiilor de peste 10 ani. Participanții vor lua startul din fața Palatului Parlamentului și vor trece pe lângă repere ale orașului precum Muzeul Național de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului București, Palatul Regal.
  • Al doilea traseu ca și amploare esteTHE RIDE, are 42 de km și este alcătuit dintr-o singură buclă, cu startul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului.  Ruta trece prin puncte importante și locuri emblematice din capitală, precum Bd. Unirii, Arena Națională, Muzeul Național de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului București, Palatul Regal, Ateneul Român, Palatul Victoria, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa".
  • Cel mai lung traseu esteTHE RACE, care are 85 de km și este alcătuit din 2 bucle THE RIDE.

Hărțile traseelor sunt disponibile aici:

The Race 85 KM - https://romania.letapebytourdefrance.com/route/0

The Ride 42 KM - https://romania.letapebytourdefrance.com/route/1 

City Adventure 14 KM - https://romania.letapebytourdefrance.com/route/2

L'Etape atmosferăReperele importante ale cursei pentru participanți:

  • Secțiunea de Sprint este deschisă cicliștilor care participă pe traseele THE RACE - 85 km și THE RIDE - 42 km, urmând să fie organizată pe o porțiune de câteva sute de metri, imediat după trecerea pe lângă Arcul de Triumf. Această probă aduce celui care a scos cel mai bun timp, bărbat sau femeie, celebrul tricou verde.
  • Câștigătorii fiecărei curse (masculin/feminin), vor primi celebrul tricou galben, ca recunoaștere pentru performanța realizată.
  • Conceptul L'Étape Championship oferă posibilitatea primilor 3 clasați la general (masculin/feminin) în cursa THE RACE să se califice automat și să primească înregistrare gratuită pentru L'Étape du Tour în Franța.
  • Programul L'Étape Reward acordă oricărui participant la unul dintre evenimentele locale, o perioadă de înregistrare exclusivă pentru L'Étape du Tour în Franța.
  • Cel mai bun ciclist sub 25 de ani (bărbat sau femeie) va primi celebrul tricou alb, ca o dovadă a abilităților sale.

„Pentru prima ediție a L’Étape România, am dezvoltat trei trasee de dificultăți diferite, accesibile tuturor cicliștilor, de la cei mai puțin antrenați până la cei mai experimentați. Astfel, orice pasionat de ciclism va putea trăi emoția Tour de France pe rute unice ale Micului Paris. Este un prilej de neratat să pedalezi prin Bucureștiul fără mașini și să descoperi marile bulevarde sau străzi cu poveste. Vă invităm să trăim la cote maxime bucuria mersului pe bicicletă și să fim împreună la acest festival unic al ciclismului românesc”, declară Tudor Ștefan MOCUȚA, CEO MPG.

Susținătorii, turiștii și pasionații acestui sport se vor bucura de atmosfera celebrei competiții în Piața Constituției, unde va fi amenajat Race Village, ce va conține un muzeu în aer liber al acestui brand, zonă de încălzire, food-court, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase activări interesante realizate de sponsorii și partenerii evenimentului. 

Mai multe detalii despre seria globală de evenimente și despre competiția locală se găsesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.com. Cei care doresc să intre în cursă pentru a pune România pe harta L’Étape by Tour de France, se pot înscrie în secțiunea REGISTRATION  până la data de 24 august. Informații la zi se găsesc pe profilele de:

Facebook: https://www.facebook.com/letaperomania  și

Instagram: https://www.instagram.com/letaperomania   

Despre L'Étape by Tour de France

L'Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 20 de țări în 2022 și 26 de evenimente globale. L'Étape by Tour de France oferă cicliștilor amatori posibilitatea de a concura sau de a merge pe o etapă de Turul Franței chiar la ei acasă. Turul Franței este cel mai recunoscut eveniment sportiv anual din lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe