Newsflash
Știri

Centru de recuperare neuromotorie şi reumatologică, inaugurat la Panciu

de L. Budin - sept. 7 2022
Centru de recuperare neuromotorie şi reumatologică, inaugurat la Panciu

Centrul de recuperare neuromotorie şi reumatologică „Sfânta Maria”, destinat persoanelor adulte din Vrancea şi din ţară, a fost inaugurat la Panciu, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

Investiția a fost făcută, în principal, din fonduri nerambursabile (1.187.455,22 lei), contribuția proprie în proiect fiind de 220.150,78 lei. Primăria Panciu a mai investit în lucrări de compartimentare și dotări, inclusiv aparatură de fizioterapie, în cuantum de circa 100.000 lei, se arată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Vrancea.

recuperare-panciu1
Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Vrancea

 

Centrul de recuperare neuromotorie şi reumatologică "Sfânta Maria" dispune de săli de gimnastică şi recuperare şi cabinet de masaj, putând asigura servicii de kinetoterapie, hidrokinetoterapie, duş subacval, laserterapie, magnetoterapie, băi galvanice şi diverse tipuri de masaj, informează Agerpres.

Încercăm astăzi să punem în funcţiune Centrul de recuperare neuromotorie şi reumatologică pentru adulţi. El a fost terminat în prima fază prin 2015, în 2021 a fost făcută recepţia finală şi şi de atunci şi până astăzi ne-am chinuit să îl punem în funcţiune”, a declarat primarul oraşului Panciu, Nicolai Mărăscu

El a precizat că primăria va asigura o parte din costurile serviciilor medicale de recuperare, urmând ca şi pacienţii să suporte o parte din costuri.

Am avut norocul că am găsit în spitalul orăşenesc, pe partea de fizioterapie, aparatură în valoare de peste două miliarde de lei vechi, cumpărată în urmă cu mai mulţi ani şi care stătea, din vina nimănui, că nu este nici spaţiu, nici organigrama spitalului nu permitea să folosim aparatele, dar noi le-am luat mai demult şi acum ne-au prins bine. (...) Eu sper ca personalul medical să-şi facă datoria cât mai bine, iar cei care vor fi pacienţii noştri să plece mulţumiţi. Avem posibilitatea să tratăm aici cel puţin 20 de pacienţi concomitent. (...) La noi poate veni orice cetăţean din Vrancea sau din ţară, cu condiţia să aibă bilet de trimitere de la medicul de specialitate”, a precizat primarul.

Satu Mare: o centrală termică devine centru pentru persoane cu dizabilităţi

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe