Newsflash
CAMPANII

Dr. Horațiu Ioani: “Digitalizarea grăbește traseul pacientului de la diagnostic la tratament”

de Redacția Viața Medicală - feb. 22 2021
Dr. Horațiu Ioani: “Digitalizarea grăbește traseul pacientului de la diagnostic la tratament”

Digitalizarea înseamnă, în primul rând, accesul mai rapid al pacienților la servicii medicale și optimizarea rezultatului clinic, crede dr. Horațiu Ioani, medic primar neurochirurg la Spitalul Colentina.

Digitalizarea ea permite accesarea unei rețele extinse de medici, dar și identificarea unor servicii supraspecializate, adaugă medicul neurochirurg: „ Acești medici supraspecializați nu-i găsești în fiecare oraș al țării, dar, printr-o platformă digitală, printr-o formă de interacțiune digitală, poți să afli unde se găsesc și să te duci către ei. Digitalizarea într-adevăr grăbește pașii parcurși de pacient de la momentul unui diagnostic, până la cel al unui tratament”. Mesajul neurochirurgului este transmis către colegii de breaslă, dar și către pacienți în cadrul unui clip video care face parte din campania publicației Viața Medicală, desfășurată sub sloganul "Gândim medical, evoluăm digital!".

Iată declarația integrală a doctorului Ioani:

„Pentru mine, digitalizarea înseamnă, în primul rând, accesul mai rapid al pacienților la servicii medicale și optimizarea rezultatului clinic. Ea permite să accesezi o rețea foarte largă de medici, cu experiență diversă în foarte multe nișe medicale.

O chestie pe care oamenii trebuie să o înțeleagă este că medicina nu mai este gastroenterologie, neurochirurgie, neurologie sau chirurgie vasculară. În fiecare specialitate există supraspecializări și niște nișe de specialitate practicate de puțini oameni și la nivel mondial. Dar și în România există acești specialiști care practică această medicină de nișă.

Evident că pe acești medici supraspecializați nu-i găsești în fiecare oraș al țării, dar, printr-o platformă digitală, printr-o formă de interacțiune digitală, poți să afli unde se găsesc și să te duci către ei. Digitalizarea într-adevăr grăbește pașii parcurși de pacient de la momentul unui diagnostic, până la cel al unui tratament.

Viața Medicală este o publicație care a fost cu noi din cele mai vechi timpuri. Eu nu-mi aduc aminte de mine, inclusiv ca student la medicină fiind, să nu fi existat Viața Medicală (...) practic, are brandul acesta – este principala modalitate de a comunica informații medicale. Noi ca medici înțelegem asta (...) urăm celor de la Viața Medicală cât mai mulți megabiți de informație transmiși în format digital și să mențină viu spiritul Viața Medicală așa cum au făcut până acum”.  

horatiu ioani

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe