Newsflash
CAMPANII

Dr. Adrian Marinescu: „Nu cred că există spital care să funcționeze fără suport digitalizat”

de - feb. 18 2021
Dr. Adrian Marinescu: „Nu cred că există spital care să funcționeze fără suport digitalizat”

Digitalizarea  reprezintă un progres foarte mare, însă este esențial ca informațiile din mediul online să fie luate din surse credibile, crede dr. Adrian Marinescu.

Medicii se informează în permanență despre noutățile din domeniul în care activează, iar mediul online oferă posibilitatea obținerii rapide a acestor informații, însă selecția informațiilor trebuie să fie riguroasă, a declarat dr. Adrian Marinescu, pentru Viața Medicală: „Poți găsi orice informație în variantă digitală, dar din păcate, 90% dintre informații nu au susținere științifică”. În plus, ele au și puncte de plecare mai mult decât îndoielnice, a punctat medicul infecționist de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș".

Iată declarația integrală a doctorului Marinescu, în cadrul unui mesaj video ce face parte din campania desfășurată de Viața Medicală sub sloganul "Gândim medical, evoluăm digital!".

„Când vorbim de digitalizare, în mod cert ne referim și la sectorul medical sub toate aspectele. Nu cred că există o unitate spitalicească, o clinică care să funcționeze fără acest suport vital legat de digitalizare. Mie mi se întâmplă zilnic, dacă nu chiar în fiecare oră, să caut informații. Și cred că acest lucru este specific tuturor medicilor specialiști. Pentru că avem nevoie  (de informații- n.red) rapid, pentru că avem nevoie  în scop diagnostic, să ne informăm pentru diverse întâlniri.

Sigur, partea de digitalizare nu înseamnă că nu mai există și printul, pentru că, până la urmă, vom citi cu mare plăcere o carte, o revistă sau un ziar de specialitate, dar e important să fie și componenta digitală din niște considerente practice. De multe ori medicii au nevoie să obțină o informație rapid, și această informație o putem lua mult mai ușor din mediul online și din varianta digitală, decât din print.

Eu citesc „Viața medicală” cam de când a apărut, adică de foarte mult timp. Este (unul - n.red) dintre ziarele și revistele care există de când lumea, ca să spunem așa. (...) Eu cred că pentru medici ar trebui spus în felul următor.

Digitalizarea este, sigur, un progres foarte mare, doar că ne interesează surse credibile, pentru că aici este, din păcate, o problemă foarte mare. Poți găsi orice informație în variantă digitală, dar din păcate, 90% dintre informații, adică cele mai multe dintre ele, nu au susținere științifică. De cele mai multe ori, acele informații au puncte de plecare mai mult decât îndoielnice. Deci, mai ales atunci când vorbim de domeniul medical, sfatul meu ar fi să căutăm acea 10% informație corectă, indiferent că vorbim de lucruri actuale, de pandemie, de vaccinare sau de orice alt subiect”.

adrian marinescu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe