Newsflash
Știri

Autorizaţia de construire pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iași, eliberată curând

de L. Budin - feb. 9 2023
Autorizaţia de construire pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iași, eliberată curând

Autorizaţia ar putea fi eliberată până la sfârşitul acestei luni, astfel încât şi licitaţia pentru construirea Spitalului Regional să fie lansată cât mai repede, a declarat primarul municipiului.

Primarul Mihai Chirica a informat că a avut recent o întâlnire de lucru cu arhitectul desemnat, pentru a clarifica unele chestiuni punctuale necesare în vederea emiterii autorizaţiei de construire pentru Spitalul Regional de Urgenţă.

sru-iasi
Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Iași

 

Spitalul este considerat a fi cea mai mare şi mai importantă investiţie din Regiunea de Nord - Est de după revoluţie.

Aşa cum am anunţat încă din 2020, suntem mobilizaţi şi depunem toate eforturile care ţin de noi astfel încât să eliberăm autorizaţia de construire până la sfârşitul acestei luni, astfel încât şi licitaţia pentru construirea Spitalului Regional să fie lansată cât mai repede” a declarat primarul Chirica, citat de Agerpres.

În paralel cu licitaţia pe care Ministerul Sănătăţii o pregăteşte pentru încredinţarea lucrărilor de construire a infrastructurii şi suprastructurii, inclusiv a parcărilor şi clădirilor anexă, Primăria Iaşi va colabora cu DelGaz Grid SA pentru devierea reţelelor electrice de înaltă tensiune în vederea eliberării terenului.

Primăria Iaşi a început demersurile pentru acest proiect la sfârşitul anului 2016, iar în toamna anului 2017 Consiliul Local a aprobat transmiterea terenului de 120.000 de metri pătraţi din domeniul public al Municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi în domeniul public al Statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii.

Pe lângă multe alte documentaţii necesare proiectului, inclusiv cea aferentă reţelelor de utilităţi, municipalitatea lucrează la o serie de studii pentru construirea căilor de acces spre şi în interiorul arealului viitorului spital, care va fi dezvoltată unitar şi coerent, după un concept Smart City District.

Municipalitatea dă asigurări că va asigura în continuare toată documentaţia necesară şi va pune la dispoziţie toate suprafeţele de teren necesare reţelelor de utilităţi - apă - canalizare, termoficare, curent electric şi gaz, internet şi telefonie.

Noul Spital Regional de Urgenţe este o clădire care va înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani, şi va îmbunătăţi activitatea de predare şi cercetare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”.

SRU va avea o capacitate de 850 de paturi şi va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţional în 2027.

Estimat iniţial la 400 milioane de euro, în prezent reprezentanţii administraţiei locale spun că Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va costa aproape 600 de milioane de euro, bani care vor fi cheltuiţi din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat.

Compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe