Newsflash

Dr. Olivia SGARBURĂ


Social media şi medicina

de Dr. Olivia SGARBURĂ - oct. 12, 2011

Termenul social media se referă la utilizarea tehnologiilor web şi mobile, care permit crearea şi comunicarea unor conţinuturi generate de utilizatori. În ce măsură această formă de transmitere a informaţiei poate constitui viitorul în medicină? Argumente pro ne oferă dna dr. Olivia Sgarbură, la rubrica Passepartout.

 

Cu mască, fără mască

de Dr. Olivia SGARBURĂ - mai 27, 2011

   Când vine vorba despre carnavaluri celebre, numele care ne răsună cel mai prompt în minte sunt Veneţia şi Rio de Janeiro. Această asociere este justificată deoarece amploarea forţelor desfăşurate pe perioada festivităţilor în aceste oraşe este impresionantă, iar mediatizarea lor este pe măsură. Încă îmi aduc aminte una dintre casetele video care circulau în anii chiar dinainte de 1989, cu o ediţie a carnavalului brazilian în care mi se părea că toate frumuseţile pământului defilau în convoaie luxuriant decorate, executând o coregrafie ireproşabilă. (...)

Obiceiuri de Paşte

de Dr. Olivia SGARBURĂ - apr. 22, 2011

   Una dintre sărbătorile care m-au impresionat constant de-a lungul anilor este Paştele. Dincolo de semnificaţia religioasă propriu-zisă, cu ocazia acestei sărbători am văzut, aproape an de an, oameni adunaţi cu acelaşi gând, cântând împreună şi adresându-le necunoscuţilor aflaţi în vecinătate urări cu zâmbetul pe buze. Tocmai de aceea, mi-am propus ca anul acesta să aflu mai multe despre obiceiurile de pe glob legate de această festivitate. (...)
 

Printre tapas

de Dr. Olivia SGARBURĂ - mar. 18, 2011

   Al doilea cel mai mare oraş al Spaniei după Madrid, Barcelona este o destinaţie turistică foarte frecventă. O incursiune în varietatea şi subtilităţile gastronomiei locale ne propune dna dr. Olivia Sgarbură, la rubrica Passepartout. (...)

 
 

Cetăţean al Pământului

de Dr. Olivia SGARBURĂ - feb. 25, 2011

   „Cetăţean al Pământului, singur în demersul său, dar, în acelaşi timp, înconjurat şi uneori concurat de mii de alţi confraţi, medicul are de realizat o practică impecabilă şi sarcini suplimentare complexe, în mijlocul unor societăţi care au tendinţa să-l judece zilnic mai aspru. Măcar voiajul să-i placă...“ Un voiaj la care invită noua rubrică intitulată „Passepartout“ – numele însoţitorului lui Phileas Fogg în călătoriile sale, personaj din „Ocolul Pământului în optzeci de zile“ de Jules Verne. Semnatară, dna dr. Olivia Sgarbură. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe