Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Videomicroscopie şi măsurători de impedanţă în timp real

Viața Medicală
Mircea LEABU vineri, 24 decembrie 2010

   Din septembrie 2009, la Institutul Naţional de Patologie „Victor Babeş” din Bucureşti fiinţează, în cadrul Laboratorului Biologie celulară, o nouă unitate de cercetare denumită sugestiv VIDEOCEL. Realizarea ei este rezultatul câştigării unui proiect la competiţia din 2007 a Programului Capacităţi, „Crearea celui mai performant laborator din ţară destinat studiului direct sub microscop a celulelor vii în incubatoarele de cultură“ (acronim VIDEOCEL). Propunerea a trecut de exigenţele evaluatorilor, iar proiectul a intrat în finanţare în 2007, cu finalizare în 2009. Cel care semnează aceste rânduri a fost directorul de proiect. (...)

   Din septembrie 2009, la Institutul Naţional de Patologie „Victor Babeş” din Bucureşti fiinţează, în cadrul Laboratorului Biologie celulară, o nouă unitate de cercetare denumită sugestiv VIDEOCEL. Realizarea ei este rezultatul câştigării unui proiect la competiţia din 2007 a Programului Capacităţi, „Crearea celui mai performant laborator din ţară destinat studiului direct sub microscop a celulelor vii în incubatoarele de cultură“ (acronim VIDEOCEL). Propunerea a trecut de exigenţele evaluatorilor, iar proiectul a intrat în finanţare în 2007, cu finalizare în 2009. Cel care semnează aceste rânduri a fost directorul de proiect.
   Dotarea noii unităţi VIDEOCEL permite abordări noi asupra studiilor de Biologie celulară. Unitatea beneficiază de două echipamente, BioStation IM, respectiv xCELLigence, care permit monitorizarea comportamentului celular în timp real şi produc rezultate ce se susţin reciproc prin parametrii complementari pe care îi utilizează.
   BioStation, singurul echipament existent pe piaţă gândit exclusiv pentru videomicroscopie permite: • studii asupra aderării şi etalării celulelor pe diferite proteine de matrice  • urmărirea timp îndelungat (ore, zile) a c omportamentului celular în diverse modelări experimentale • determinarea momentelor critice în comportamentul celular. Colectarea de imagini se face prin cameră video, având opţiunea selectării de puncte multiple pentru observaţie, ceea ce facilitează analizele statistice. Sistemul este prevăzut cu protecţie antivibraţii, ceea ce elimină orice posibilităţi de deplasare accidentală a câmpurilor microscopice investigate. Programul de control computerizat al aparatului este prietenos, permiţând crearea de filme atât în contrast de fază, cât şi în fluorescenţă, iar analiza imaginilor se face prin utilizarea programului accesoriu NIS-Elements. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.