Newsflash
Ars Medici

TRANSPLANTUL DE CELULE STEM controversă etică sau terapia viitorului în afecţiunile hepatice cronice?

TRANSPLANTUL DE CELULE STEM controversă etică sau terapia viitorului în afecţiunile hepatice cronice?

În ultimii 20 de ani, ştiinţa medicală a fost revoluţionată prin descoperirile cu privire la utilizarea terapeutică a celulelor stem. Interesul deosebit faţă de acestea a fost stârnit de posibilitatea de a găsi noi tratamente în afecţiuni considerate incurabile. (...)

Studiul celulelor stem poate elucida mecanismele prin care acestea sunt capabile să se transforme într-o multitudine de alte celule, construind ţesuturi şi organe diverse. În viitor, celulele stem ar putea fi utilizate pentru vindecarea defectelor congenitale sau chiar a cancerului. Alte potenţiale aplicaţii vizează generarea de celule sau ţesuturi care să înlocuiască organe întregi, constituind astfel o alternativă la transplantul de organe sau cheia terapeutică pentru vindecarea bolii Alzheimer, bolii Parkinson, bolilor coronariene, diabetului zaharat, bolilor hepatice cronice, afecţiunilor reumatice cronice etc.
   Publicăm, în redactarea unui colectiv din cadrul Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni, condus de dl prof. dr. Irinel Popescu, o sinteză a celor mai importante aspecte privind utilizarea terapeutică a celulelor stem, accentul fiind pus pe potenţiala utilizare a acestora în tratamentul afecţiunilor hepatice cronice. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe