Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Telemedicina și accidentul vascular cerebral

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA vineri, 15 iulie 2016
     Telemedicina regrupează practicile medicale permise sau facilitate de telecomunicații. Este o metodă utilă mai ales în cazurile în care resursele medicale sunt rare și este menită să optimizeze calitatea serviciilor medicale printr-un schimb colegial și medical care funcționează spre beneficiul pacienților, a căror stare de sănătate necesită un răspuns adaptat, deseori rapid, indiferent de localizarea lor geografică.
     Teleradiologia este asigurată printr-o rețea de radiologie, în funcție de regulile și reglementările teritoriale și naționale de specialitate, oferind posibilitatea unei interpretări de către experți. Imagistica a devenit o specialitate prioritară în telemedicină, dar nu toate unitățile spitalicești care asigură servicii de urgență și dispun de un platou tehnic cu CT și IRM au suficienți specialiști în imagistică. Soluția, în acest caz, este crearea unei rețele de radiologie pentru asigurarea în permanenta a interpretărilor investigațiilor realizate în urgență. O rețea de teleradiologie poate asigura interpretarea de la distanță a examenelor radiologice din multiple zone, în același moment, cu un singur specialist care interpretează. Astfel, se câștigă timpul necesar pentru intervenția terapeutică – de exemplu, fereastra terapeutică pentru tratamentul fibrinolitic în accidentul vascular cerebral ischemic acut.
     Telemedicina trebuie să respecte codul deontologic al practicii medicale, dar la distanță, utilizând tehnologiile IT și comunicarea potrivită pentru realizarea actului medical, întotdeauna sub controlul și responsabilitatea unui medic care se află în contact nemijlocit cu pacientul. (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.