Newsflash
Ars Medici

Semnalele microembolice în circulaţia posterioară din infarctul cerebral acut

de Acad. Constantin POPA - apr. 23 2015
Semnalele microembolice în circulaţia posterioară din infarctul cerebral acut

   De la prima descriere a semnalelor microembolice (SME) de către Spencer în 1990, s-au realizat numeroase studii folosind SME detectate prin Doppler transcranian (DT) ca marker pentru fenomenele embolice în curs de desfăşurare. Se consideră că SME poate anticipa accidentele vasculare cerebrale (AVC) recurente din teritoriile arterei carotidei interne (ACI) şi ale arterei cerebrale medii (ACM) (fig. 1). Studii anterioare au arătat o legătură între rezultatele SME şi tiparul lezional depistat pe secvenţa de difuzie a examenului de rezonanţă magnetică (DWI) la pacienţii cu stenoză de arteră cerebrală medie şi au sugerat că emboliile cerebrale multiple reprezintă unul dintre cele mai importante mecanisme de producere a infarctului, în cazul acestor pacienţi, conform monitorizării cu DT la nivelul ACM. (…)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe