Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Rezilienţa, dobânda psihoterapiei

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN joi, 10 noiembrie 2011
    Apariţia refuzului alimentar la preadolescenţi, de cele mai multe ori fete, descumpăneşte atât pe mulţi părinţi, cât şi pe unii medici de familie. Primii cred că au de-a face cu fasoane adolescentine sau cu un gen de negativism care se încadrează într-un opoziţionism mai general, caracteristic vârstei. Ceilalţi caută o cauză organică pierderii apetitului şi, când nu o găsesc, referă cazul pedopsihiatrului. Acesta, dacă are experienţă, cântăreşte cu îngrijorare negativismul, de teamă să nu păşească pe terenul minat al unei psihoze depresive sau schizoide, cu debut în copilărie. Oricum, problema este serioasă pentru că s-a găsit, într-un studiu pe termen lung efectuat în anul 1995, că peste 18% din pacienţi au decedat în urma anorexiei sau a suicidului. Prezentăm un caz în care psihoterapia, monitorizarea şi atitudinea stand-by a condus la rezultate favorabile. (...)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.