Newsflash
Ars Medici

Recondiţionarea la efort după accidentul vascular cerebral

de Acad. Constantin POPA - mai 29 2015
Recondiţionarea la efort după accidentul vascular cerebral

Cu toate progresele realizate în cunoaşterea accidentului vascular cerebral, cele terapeutice în special, rezultatele înregistrate până în prezent nu răspund încă dezideratelor. Aplicarea prin translaţie a unor metode din domeniul cardiologiei, datorită specificităţii de organ, nu duce la aceleaşi rezultate. Din acest motiv, am putea explica de ce boala vasculară cerebrală rămâne cea mai invalidantă boală, cu consecinţe majore în procesul de recuperare. Se impune un efort ştiinţific mai elaborat în ceea ce priveşte recuperarea neurologică la bolnavii cu accidente vasculare cerebrale (AVC), realizându-se cu adevărat o recuperare neurologică specifică. Nu putem uita însă că prevenţia în stroke (secundară şi primară) este insuficientă, atât în ţările cu nivel economic scăzut, cât şi în cele dezvoltate.

 
 
 

Dorim să atragem atenţia asupra mijloa­celor de recuperare motorie, care trebuie să se adapteze rezervelor funcţionale şi să evite agravarea neurologică prin aplicarea unor mijloace de recuperare neadaptate la fiecare individ. Terapia personalizată trebuie să aibă în vedere riscul de recidivă şi răspunsul inadecvat în raport cu tehnica de recuperare la care s-a optat fără o justificare care să rezulte din studii. (...)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe