Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Recondiţionarea la efort după accidentul vascular cerebral

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA vineri, 29 mai 2015

Cu toate progresele realizate în cunoaşterea accidentului vascular cerebral, cele terapeutice în special, rezultatele înregistrate până în prezent nu răspund încă dezideratelor. Aplicarea prin translaţie a unor metode din domeniul cardiologiei, datorită specificităţii de organ, nu duce la aceleaşi rezultate. Din acest motiv, am putea explica de ce boala vasculară cerebrală rămâne cea mai invalidantă boală, cu consecinţe majore în procesul de recuperare. Se impune un efort ştiinţific mai elaborat în ceea ce priveşte recuperarea neurologică la bolnavii cu accidente vasculare cerebrale (AVC), realizându-se cu adevărat o recuperare neurologică specifică. Nu putem uita însă că prevenţia în stroke (secundară şi primară) este insuficientă, atât în ţările cu nivel economic scăzut, cât şi în cele dezvoltate.

 
 
 

Dorim să atragem atenţia asupra mijloa­celor de recuperare motorie, care trebuie să se adapteze rezervelor funcţionale şi să evite agravarea neurologică prin aplicarea unor mijloace de recuperare neadaptate la fiecare individ. Terapia personalizată trebuie să aibă în vedere riscul de recidivă şi răspunsul inadecvat în raport cu tehnica de recuperare la care s-a optat fără o justificare care să rezulte din studii. (...)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC