Newsflash
Ars Medici

Kinetoterapia și boala Alzheimer

de Bogdan RACOVIȚĂ - sept. 5 2016
Kinetoterapia și boala Alzheimer
    Kinetoterapia joacă un rol foarte important în boala Alzheimer, ea asigurând o îmbunătățire a calității vieții acestor pacienți. Cei care suferă de această afecțiune au nevoi speciale, mai ales de atenție permanentă și desfășurarea unor activități specifice. Prin efectuarea programelor de kinetoterapie, în anumite stadii ale bolii, pot fi ameliorate simptome precum durerile articulare și cele musculare.
    Un program de kinetoterapie pentru o astfel afecțiune, cum este boala Alzheimer, trebuie să fie diversificat, din el să nu lipsească exercițiile pasive și cele active, exercițiile de mers și, cel mai important, exercițiile de coordonare. Diversificând programele de kinetoterapie, pacientul va fi mai activ, mai prezent, cu o atenție și coordonare mai bună. Trebuie avut însă în vedere un aspect foarte important: frecvența acestor exerciții să nu pună viața pacientului în pericol, mai ales atunci când are și alte afecțiuni asociate, care nu permit depunerea unui efort prea mare.
    Boala Alzheimer afectează peste 40 de milioane de oameni în întreaga lume, iar studiile arată că până în anul 2050, peste 150 de milioane de oameni vor suferi de această afecțiune. Problema cea mai mare în cazul acestei boli este lipsa conștientizării, ceea ce îi face să uite și cele mai simple lucruri din viața de zi cu zi. În prezent există un medicament, aflat în faza de testare internațională, dar medicii recomandă ca, pe lângă abordarea farmacologică, să se aplice și acest tratament non-farmacologic, kinetoterapia.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe