Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Între psihopatologie şi psihanaliză

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN vineri, 3 iunie 2011

   Adolescenţa „la prelungiri“ este perioada vieţii care pune în cel mai înalt grad la încercare „flerul“ practicianului, în departajarea tulburărilor mintale de vârtejul firesc şi necesar al evoluţiei către maturitate. Diferenţierea normalului de patologic este dificilă, greşeli putându-se face în plus ori în minus adică psihiatrizare ori neglijare. Un caz ilustrativ prezintă dl dr. Alexandru Trifan la rubrica Portrete fiziognomice. (...)

 

Abstract
During the teenagers turmoil the psychopathological evaluation may be uncertain and an infaust future is to be kept in mind. In order to enlighten the scene, psychoanalysis is the most fitted method of intervention.
(...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.