Newsflash
Ars Medici

Infecţiile cu A/H1N1 în rândul personalului medical

de Dr. Viorel ALEXANDRESCU - iul. 31 2009
Infecţiile cu A/H1N1 în rândul personalului medical

Imediat după identificarea infecţiilor cu noul virus gripal A/H1N1 în SUA, la mijlocul lui aprilie 2009, CDC a formulat recomandări pentru reducerea riscului de transmitere în instituţiile de îngrijire medicală. (...)

    Imediat după identificarea infecţiilor cu noul virus gripal A/H1N1 în SUA, la mijlocul lui aprilie 2009, CDC a formulat recomandări pentru reducerea riscului de transmitere în instituţiile de îngrijire medicală. Acestea includ: utilizarea echipamentului de protecţie (EP) managementul personalului de îngrijire medicală după expunerile neprotejate izolarea la domiciliu a personalului medical bolnav. Pentru a înţelege mai bine riscul personalului medical de infectare cu virus gripal şi impactul recomandărilor de control al infecţiilor, CDC a solicitat rapoarte de la personalul de îngrijire medicală (PIM) infectat. Au fost primite 48 de rapoarte de infecţii confirmate sau probabile cu noul virus gripal A/H1N1, din care 26 au inclus detalii ale cazurilor şi informaţii privind factorii care ar putea favoriza infecţia. Se sugerează astfel că transmiterea noului virus gripal A/H1N1 apare atât în comunitate, cât şi în instituţiile de îngrijire medicală şi că este nevoie ca, prin mesaje suplimentare, să se urmărească reîntărirea recomandărilor curente de control al infecţiilor. (...)
 
⇒ Personalul medical în atenţia CDC
După identificarea primelor două cazuri de infecţie cu noul virus gripal A/H1N1 în SUA, la 15 aprilie 2009, CDC a cerut tuturor departamentelor de sănătate locale şi statale să implementeze o supraveghere sporită pentru toate virusurile gripale A cărora nu li se poate stabili subtipul. (...)
 
 
⇒ Observaţii asupra infectaţilor
CDC a primit 48 de rapoarte de infecţii cu noul virus gripal A/H1N1 probabile sau confirmate în rândul PIM. (...)
 
⇒ Discuţii
Recomandările de rutină pentru controlul infecţiei, cu scopul de a micşora riscul de transmitere a gripei sezoniere la PIM, includ: vaccinarea, izolarea pacienţilor infectaţi în rezerve pentru o singură persoană şi utilizarea măsurilor standard de precauţie şi a măsurilor de precauţie pentru picături. (...)
 




  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe