Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Importanţa IRM în Ginecologie (2)

Viața Medicală
Dr. Stelian CONCI vineri, 19 februarie 2010
Viața Medicală
Prof. dr. Dimitrie NANU vineri, 19 februarie 2010

Aspecte IRM ale adenomiozei: deşi simptomatologia clinică poate sugera adenomioză, diagnosticul necesită investigaţie imagistică înainte de începerea tratamentului. Ecografia transvaginală este prima alegere ca modalitate imagistică în cazul pacientelor cu adenomioză. Examinarea IRM este necesară dacă rezultatele investigaţiei ecografice sunt echivoce sau sunt necesare informaţii suplimentare, în special pentru stabilirea conduitei terapeutice. Diagnosticul adenomiozei se face pe imaginile obţinute în secvenţa T2. Tipic, adenomioza se caracterizează prin prezenţa lărgirii focale sau difuze a zonei joncţionale, sau prin mase miometriale hipodense bine definite. (...)
 

Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC